"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

O rektöre AKP’den tepki

31 Ekim 2018, Çarşamba 17:29
AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ‘Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farz’ diyen Rektör’e, “Sözlerin Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yoktur” diyerek tepki gösterdi.

Bostancı, “İslâmî olarak Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın’dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır” diyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Ramazan Taşaltın’a tepki gösterdi. Bostancı, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı; “Harran Üniversitesi Rektörü’nün Cumhurbaşkanımızla ilgili sözlerinin, a. Cumhuriyetimizle b. İslâmla c. Cumhurbaşkanımızın siyasal anlayışıyla d. Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yoktur.”

Etiketler: rektör
Okunma Sayısı: 1409
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    1.11.2018 10:42:54

    Rektör hoca yanlış anlamış mevzuyu! Açıklayalım: Ulul emre itaat farzdır, doğru. Fakat bu zamandaki itaat edilecek şey kanunlardır ve ahkam-ı şeriye olmak gerektir. Şer'an uygun olan kanuna itaattir farz olan! Değilse, Üstada göre "Peygamberim yolundan gitmeyen, padişah da olsa.." malum :)

  • g@L!p

    1.11.2018 09:51:08

    Yaranacaz diye acınacak hale düşüyorlar , üç günlük dünya için değer mi? Dinin naslarını nasılda sakız ediyorlar emelleri uğruna, Yazıklar olsun !

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı