"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Oktay ve Çavuşoğlu Yeni Zelanda'ya gidecek

15 Mart 2019, Cuma 18:42
Yeni Zelanda'da iki camiyi hedef alan 49 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun beraberindeki bir heyetle bu ülkeye gideceği açıklandı.

Kanlı saldırının ardından Yeni Zelandalı mevkidaşı ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yardımcısı Fuak Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yeni Zelanda'ya gitme talimatı verdi. Yeni Zelanda'ya gidecek olan Oktay ve Çavuşoğlu'na bir heyetin de eşlik edeceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı sonrası da bir açıklama yaparak olayı kınadı. Erdoğan, "Dünyada yükselişi seyredilen ve hatta teşvik edilen İslam düşmanlığı, bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutuna ulaşmıştır." dedi.

Erdoğan, "Saldırının, uzun bir planlamanın ve motivasyonun sonucu olduğu, dolayısıyla fevri bir davranış denilerek geçiştirilemeyeceği bellidir."ifadesini kullandı.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1102
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı