"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Oyak Renault’ta üretim yeniden başladı

02 Mart 2016, Çarşamba 11:57
Bursa’daki Oyak Renault Fabrikasında, Pazar gününden beri devam eden gerilimin ardından üretim normale döndü. Dün yol kapatma eylemine katılan 22 işçi ile işçileri sosyal medya aracılığıyla kışkırttığı öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Bursa’da üretim yapan otomotiv firması Oyak Renault'ta asgari ücret farklarının ücretlere yansıtılmaması ve işçilerin bir bölümünün Türk Metal Sendikası’ndan ayrılmasının ardından gündeme gelen 'Sosyal Diyalog Komitesi' seçimlerinin iptali nedeniyle işçiler, pazar gününden itibaren eylemlere başladı. Bu süreçte fabrikada 10 işçinin sözleşmeleri fesh edilince, arkadaşlarının işten çıkarılmasını protesto eden bir grup işçi, dün Bursa-Mudanya yolunu yol kapattı. Polisin müdahale ettiği eylem sırasında gözaltına alınan 9 işçi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Eylemler devam ederken 12 kişinin daha sözleşmeleri feshedildi. Böylece işten çıkarılanların sayısı 22'ye ulaştı.

Eylemle ilgili görüntülerin izlenmesinin ardından Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve polise mukavemette bulundukları iddiasıyla 22 işçi daha gözaltına alındı. 

Soruşturmayı yürüten polis, işçileri sosyal medya üzerinden kışkırttıkları iddiasıyla fabrika işçisi olmadıkları bildirilen D.G. ve M.D.'yi de gözaltına aldı. 

Bu arada, fabrikada dün gece 24.00-08.00 vardiyasına giren işçilerin çalışmaya başladıkları ve üretimin devam ettiği öğrenildi.

DHA

Etiketler: bursa, fabrika, oyak renault
Okunma Sayısı: 1329
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı