"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Oyunu veren çaylığa koştu

07 Haziran 2015, Pazar 13:00
Rize'de bazı vatandaşlar, sabahın erken saatinde oy kullanma işlemini tamamladıktan sonra yaş çay bahçesinde çalışmaya başladı

Rize'de bazı vatandaşlar, sabah erken saatlerde oy verdikten sonra bahçelerinde yaş çay hasadı yapmaya başladı.

Rize'de saat 08.00'den itibaren 947 sandıkta 243 bin 273 seçmenin oy kullanma işlemi sürüyor.

Sandık başına erken saatlerde giden bazı vatandaşlar, oyunu kullandıktan sonra bahçelerine dönerek yaş çay hasadına başladı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, seçim nedeniyle bugün 46 fabrikasında üretimi durdururken, müstahsilden bugünkü yaş çay kontenjanını da dün satın aldı.

Çay üreticisi Ramazan Pehlivan, sabahın erken saatlerinde oy kullandıklarını belirterek, "Demokrasi adına görevimizi yaptık. Şimdi de çay üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Geçmişte çay üretiminde çok güçlüklerle karşılaşıyorduk. Şimdi çok şükür, her şey ayağımıza geliyor. Çayın değeri arttı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Meryem Pehlivan da eşiyle 45 yıldır yaş çay tarımı yaptığını ifade ederek, "Çayı satabilmek için eskiden 3-4 kilometre sırtımızda taşırdık. Şimdi gelip bahçeden alıyorlar. Fiyatı bizleri memnun ediyor. Çok zor günlerden bugünlere geldik. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde özel sektörde faaliyet gösteren yaklaşık 150 fabrika üretimini sürdürüyor. Oy verme işlemini gerçekleştiren vatandaşlar, topladıkları yaş çayları özel sektör firmalarına satıyor.

AA

Etiketler: çaykur, çay, yaş çay, seçim
Okunma Sayısı: 1627
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı