"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özgecan'ın ismi psikoloji laboratuvarında yaşayacak

14 Mart 2015, Cumartesi 11:24
Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşi bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ismi, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü’nde yaşayacak.

Özgecan’ın ismi, Zihin, Davranış ve Beyin Araştırmaları Laboratuvarı’na verildi. Bu vesileyle İEÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen törende öğretim üyeleri ve öğrenciler, kadına yönelik şiddeti tartıştı.

Burada, “Ülkemizde Yükselen Şiddet, Nedenleri ve Önlenmesine Yönelik Farklı Yaklaşımlar” başlıklı bir konuşma yapan İEÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Çetinkaya, “Özgecan, üniversitemizde yaşasın istedik. Sizler gibi psikoloji öğrencisiydi. Fotoğraflarında gördüğünüz gibi laboratuvarda çalışıp kendini ve insanları anlamaya çalışıyordu. Her gelen nesil, ‘Kim Özgecan?’ diye sorsun, böylelikle onu tanısın istedik. İnsanlarımız sevdikleri, sahip oldukları güzel şeyleri paylaşmayı ister. Bizim için de laboratuvarımız çok önemli. Orada bilim üretiyoruz. Bunun için laboratuvarımızı paylaşmak istedik.” dedi.

Bölüm öğrencileri adına konuşan 3. sınıftan Simge Tekin ise Türkiye’nin cinayet, tecavüz ve istismar haberlerine boğulduğuna dikkat çekerek, “Kadın olmanın bugün artık başlıbaşına bir cinayet sebebi haline dönüştüğüne hep birlikte tanıklık etmekteyiz. Gencecik bir üniversite öğrencisi olan Özgecan arkadaşımız, kardeşimiz, gelecekteki meslektaşımız bu ülkede kadın olmanın korkusuyla yanında biber gazı taşırken ailesinden, gelecek ideallerinden, sevdiklerinden hunharca koparılmıştır. Bu olay yalnızca Özgecan’ın ailesini ve yakınlarını değil, yaşadığı süreçte onunla tanışamamış olan bizleri de derinden yaralamıştır. Bu sorun, toplumun sorunudur. Bu hepimizin sorunudur.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1234
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı