"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Piyango sömürüsü artık bitsin

27 Kasım 2018, Salı 01:50
EMEK VERMEDEN KAZANMANIN İNANCIMIZDA YERİ YOK. “MİLLî” ADIYLA DEVAM EDEN PİYANGO KUMARI TAMAMEN KALDIRILMALI.

Her yıl hatırlattığımız halde

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar: “Her yıl bu işin yanlış olduğunu hatırlattığımız halde hâlâ bu sömürü sisteminin devam ediyor olması bizi üzüyor. İsminin içinde millî geçen bu kuruma artık bir son verilmesi gerekiyor.”

Özelleştirilmesin, kaldırılsın

“Piyangonun özelleştirilmesi değil, ülke gündeminden çıkarılması lâzım. ‘Dünyanın birçok yerinde bu tarz şans oyunları var’ diye bizde de olması gerekmez. Bu sömürü sistemiyle Müslümanın helâl aşına haram katılıyor.”

***

Piyango sömürüsü artık bitsin

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Milli Piyango’nun devlet eliyle insanları günaha teşvik ettiğini söyleyerek, bu sömürü sisteminin son bulması gerektiğinin altını çizdi.

 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Milli Piyango’nun devlet eliyle insanları günaha teşvik ettiğini söyledi. “Millî” ifadelerle devletin kumar gibi sömürü sistemlerinin içinde yer almaması gerektiğini, ülkemizin başına bela olan bu sömürü sisteminin artık son bulması gerektiğini dile getiren Bayraktutar; “Bizler her yıl bıkmadan bu işin yanlış olduğunu hatırlattığımız halde hâlâ bu tarz bir sömürü sisteminin devam ediyor olması bizleri derinden üzmektedir. Müslümanın helâl aşına haram katıldığı gibi isminin içinde millî geçen bu durumun artık sonlandırılması gerekmektedir” diye konuştu.

Özelleştirme değil, tamamen kaldırılmalı

Millî Piyango’nun özelleştirilmesini değil, ülke gündeminden çıkarılması gerektiğini dile getiren Mehmet Bayraktutar, “Dünyanın birçok yerinde bu tarz şans oyunları var’ diye bizde de olacağı anlamına gelmez. Biz inançları olan bir milletiz bizim inancımızda emek verilmeden kazanma gibi bir olgu hiç bir surette kabul edilemez. Bu bir sömürüdür ve yapılması son derece yanlıştır. Devletin bu durumu artık değerlendirmesi gerekmektedir. Yanlıştan dönmenin hazırlıkları yapılmalı, bu ur, bu kanserden arınmalı, kurtulmalıyız” şeklinde konuştu.

Recep Gören - Ankara

 

Etiketler: bayraktutar, diyanet, piyango
Okunma Sayısı: 25223
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Selma Engin

    27.11.2018 13:43:56

    Piyango tarzi cekilisler hem helal.hem adil deģil. Devlet herkesin bin umutla verdiģi onca parayi, birisine cıkmıs gibi kendine alıyor. Ayıptır umut çalmaktır. Toptan kalksin yeter artık ayıp.

  • Ali Topbaş

    27.11.2018 12:18:59

    evet , şans oyunları resmen kumar.Çok kazı kazan oynardım hep sorardım piyangoculara hiç çıktımı diye .Satmak için bile bile için yalan söylediklerini anladım ve basit bir araştırmayla piyangocuların aldıkları KAZIKAZAN PAKETİNİN içindeki ÇIKACAK MİSLİ MİKTARI İLE parayı verip aldıkllarını fark ettim.Bundan dolayı çıkan MİSLİLİ KARTI DA YIRTIP ATIYORLAR. YANİ RESMEN DOLANDIRILIYORUZ.

  • ilkay

    27.11.2018 12:18:34

    Tamamı ile size katılıyorum hocam. Herkese soruyorum şimdi. Hiç bir yakınınıza büyük ikramiye cıktıgını duydunuz mu? Veya tanıdıgınız birine.. en olmadı tanıdığınıź birinin uzak akrabasinın komşusuna??? Duyamazsınız çünkü bütün bunlar fakiri biraz daha sömürmek için... Arkadaşım bunlara vereceğiniz para ile çocuğunuza gofret, çikolata alın daha çok sevinir...

  • Umit

    27.11.2018 11:08:59

    Gerçekten piyango gibi saçma sapan kumar devlet aracılığı ile olan iddia sayısal loto gibi kumar oyunlar iptal edilmesi gerek milyonlarca insan oynuyor yinede devrediyor oyun için de oyun var ve o paralar kimbiljr kime gidiyor zaten kazanan insanda evi ocağı colu çocuğu unutuyor para bitince kendinde bitiyor işte sonuç haram para helal paranın yerini tutmaz.

  • Tugra

    27.11.2018 09:27:16

    Emek harcayarak da kazanamıyoruz.asgari ücret alıyorum 2 çocuk kira elektrik su, size kalsa şükür etmeliyim demi buna siz yiyin biz şükür bırak ya millet hayal bari kursun bak şimdi senin yüzünden günaha girdim😠

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı