"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PKK'nın 49 yöneticisine tutuklama kararı

24 Ağustos 2015, Pazartesi 17:18
Aralarında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Sabri Ok'un da bulunduğu terör örgütü PKK'nın 49 yöneticisinin "yokluklarında tutuklanmalarına" karar verildi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, silahlı terör örgütünün, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Suriye, İran ve Irak topraklarının bir kısmını içine alacak şekilde "Kürt devleti" kurma amacı taşıdığı, bu amaç doğrultusunda cebir, şiddet ve silaha başvurarak çok sayıda eylem gerçekleştirdiği, yokluğunda tutuklama kararı istenenlerin de yasa dışı örgütün üst düzey yöneticileri olduğu belirtildi.

Şüphelilerin uzun zamandır yurtdışında olduğu, Türkiye'de bulunamadıkları belirtilen kararda, yurtdışında bulunan suçluların yakalanabilmesinin tek yolu olan İnterpol tarafından tutuklama kararı istendiği kaydedildi.

Kararda şüpheliler Zübeyir Aydar, Zeynep Baytar, Şahabetttin Çotak, Süleyman Şahin, Seyithan Sinet, Servet Aydın, Serdar Özdemir, Saliha Bişkin, Sabri Ok, Rıza Altun, Remzi Kartal, Nuriye Kesbir, Nurettin El Muhammed, Nulifer Koç, Nizamettin Toğuç, Muzaffer Ayata, Mustafa Karasu, Musa Çetiner, Murat Karayılan, Mehmet Tahir Kılıç, Mehmet Şah Yildeniz, Mehmet Can Gürhan, Mehmet Tören, Mehmet Ballı, Medeni Sayılgan, Layika Gültekin, İzzettin İnan, İskan Akyüz, İsa Teres, İbrahim Çoban, Hülya Oran, Hacı Türmak, Gönül Tepe, Filiz Duman, Fethi Şarlatan, Ferhat Abdi Şahin, Fehmi Atalay, Fehman Hüseyin, Fatih Özden, Emine Serinyel, Duran Kalkan, Dalokay Şanlı, Cemil Bayık, Canan Kurtyılmaz, Aynur Hülakü, Ali Haydar Kaytan, Ahmet Talva, Abdurrahim Delibaş ile Abdulkadir Zenger hakkında "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçundan "yokluklarında tutuklanmalarına" karar verildiği kaydedildi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler hakkındaki tutuklama kararını 6 Mayıs 2015'te verdi.

AA

Etiketler: pkk, yönetici, tutuklama
Okunma Sayısı: 1508
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı