"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PKK'nın yaktığı okulda 450 bin liralık hasar var

12 Ocak 2016, Salı 15:15
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde PKK terör örgütü yandaşları tarafından molotof kokteyli atılarak yakılan Fahrettinpaşa İlk ve Ortaokulu'nda hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yetkililer okulda 450 bin liralık hasar olduğunu bildirdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illerde terör örgütü üyelerini etkisiz hale getirmek için uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto için 22 Aralık'ta düzenlenen eylemde PKK yandaşları Fahrettinpaşa İlk ve Orta Okulu'na molotof kokteylleri attı, bina kullanılamaz hale geldi.

Saldırının ardından okulda eğitim gören yaklaşık bin 400 öğrenci geçici olarak 75'inci Yıl Kocatepe Ortaokulu ile Yunus Emre İlkokulu'na gönderilirken, yetkililer tarafından başlatılan hasar tespit çalışmaları da tamamlandı. 

450 bin TL'lik hasar meydana geldiğini tespit eden yetkililer, okulun 2'nci eğitim ve öğretim dönemine hazır hale getirilebilmesi için yasal sürecin hızlandırıldığını, kısa süre sonra okulda onarım çalışmalarının başlatılıp, hemen bitirilmesinin planlandığını kaydetti.

DHA

Etiketler: mersin, tarsus, pkk, okul, kundaklama
Okunma Sayısı: 1163
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı