"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Rusya ile hava savunmasında mutabakat yok''

11 Ekim 2016, Salı 13:15
Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, hava savunma sistemi konusunda Rusya ile bir mutabakat sağlanmadığını, gündemde böyle bir konu bulunmadığını belirtti.

Demir, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi tarafından düzenlenen Ankara Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmelerinin ardından kamuoyuna yansıyan "Türkiye uzun menzilli hava savunma sistemi ihalesi için Rusya'dan teklif alacağı" yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Demir, şöyle konuştu:

"Hava savunma sistemi konusunda Rusya ile bir mutabakat sağlamış değiliz. O konu bizim gündemimiz değil. Konu şu, savunma sanayisinde genel işbirliği. Hava savunma sistemi konusunda biz kendi milli sistemimizi geliştiriyoruz. Bu geliştirme sırasında da daha önce ihalede teklif veren ülkeler de dahil çeşitli ülkelerle işbirliği yapabiliriz. Biz bu yönde gidiyoruz. Basında çıkan spekülasyonlar yanlış yönlendirmeye sebep oluyor. Bu anlamda bir düzeltme yapmak lazım. O demeci kime dayandırıyorlar, hangi habere dayandırıyorlar bilmiyorum. Kim söyledi, referans kim, ilginç. Basın toplantısında da söylendi, savunma sanayisinde işbirliği konuşuldu. Bu nasıl bu yöne çevrildi. Herhalde beklentiler bu yönde olduğu için."

AA

Okunma Sayısı: 999
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı