"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Şâh-ı Velâyet' Hz. Ali’yi anlattı

24 Ocak 2016, Pazar 09:37
‘Şâh-ı Velâyet Hz. Ali’nin Hayatı ve Mücadelesi’ kitabının yazarı Eğitimci M. Ali Kaya, Hz. Ali’nin siyasetini ve mücadelesi anlattı.

Demokrat Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen ve Risale-i Nur Enstitüsü Süleymaniye konferans salonunda gerçekleştirilen programda Kaya, Hz. Ali İslâmla şereflenmiş ilk üç kişiden birisi olduğunu hatırlatarak, “Asla putlara tapmamıştır. Peygamberimizin (asm) terbiyesinde büyümüş ve Hira Mağarası’na yiyecek götürmüştür” dedi. Hz. Ali’nin küçük yaştan itibaren Peygamberimize (asm) vahiy kâtipliği yaptığını vurgulayan Kaya, “Hicret gecesi Peygamberimizin (asm) yerinde yatarak müşrikleri durdurmuş, daha sonra hicret etmiştir” dedi ve Hz. Ali’nin hayatından kesitleri dinleyicilere aktardı.

“Dinin, devlet gücüne ihtiyacı yoktur”

Hz. Ali’nin (ra) dinin devlet gücüne ihtiyacı olmadığını savunduğunu belirten Kaya, “Hz. Ali (ra) dinin ibadet hayatının, hukuk ve ahlakının topluma hakim olması ile toplumun düzeleceğini, devletin gücü ve baskısı ile toplumun daha çok ifsat edileceğini söylemiştir. Ancak zaman ve zemin Hz. Ali’nin hilâfet siyaseti yerine, Hz. Muaviye’nin saltanatını güçlendirdi” değerlendirmesinde bulundu.

Hz. Ali (ra) ‘adalet-i mahza’dan ayrılmamıştır

“Hz. Ali’nin (ra) ‘adalet-i mahzâ’ denen gerçek adaletten asla ayrılmadığına, haksızlığa ve zulme sapmayarak ümmete istikametli yolu gösterdiğine bütün Ehl-i Sünnet ulEması ittifakla hükmetmiştir.”

HZ. ALİ. (RA) KİTABININ YAZARI M. ALİ KAYA İLE KONUŞTUK...

http://www.yeniasya.com.tr/roportaj/hz-ali-ra-adalet-i-mahza-dan-ayrilmamistir_155156

Kerbelâ’ya kader noktasından bakmak

“Hazret-i Hüseyin neden şehit edilmiştir? Bunun hikmet yönü nedir? Bazılarının vücuda acı vererek bu acı olayı hatırlamaları ne derece doğrudur?”

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/kerbela-ya-kader-noktasindan-bakmak_364648

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3974
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı