"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sayın başkan, müftüler, hocalar... Bu konuda sizlerden ‘fetva’ bekliyoruz!

25 Ağustos 2015, Salı 14:02
Yeni Asya yazarı Faruk Çakır gündeme ilişkin çok önemli konulardan birtanesi olan 'akredite' konusunu köşesine taşıdı.

Çakır ilgili yazısında; ''Bilhassa 28 Şubat 1997 sürecinde şahit olduğumuz ve itiraz ettiğimiz bir uygulama vardı.'' şeklindeki sözleriyle olayın vehametine dikkat çekerek, postmodern darbe günlerinden haksız, hukuksuz ve kötü örnekleriyle akıllarda kalan akredite uygulamasının günümüzde vardığı son noktayı çarpıcı ifadelerle dile getiriyor ve bu içler acısı durumu insaflı nazarların dikkatine sunuyor.

Çakır; 'gerçek olmamasını arzu ettiğimiz habere göre' beliterek dehşet veren bir iddiayı aktararak şöyle diyor;

“O kadar olmaz, bu kadar olmaz” derken, gazetecilere akredite uygulaması hac ziyaretlerine dayandı. Gerçek olmamasını arzu ettiğimiz habere göre Diyanet İşleri Başkanlığı da gazetelere akredite uygulamaya başlamış. Yani, Yeni Asya’nın da içerisinde olduğu bazı gazetelere ‘hac daveti’ gönderilmemiş. 

Diyanetin bu uygulamasına ‘yanlıştır’ demeye dahi ihtiyaç duymuyoruz. Yanlış üstü yanlış, hatta yanlışın katmerlisidir! Gazetelerin Diyanet’in davetine icabet edip etmemesi ayrı bir konudur. Ama Diyanete düşen, hiç bir ayırım yapmadan bütün medyaya davetiye göndermesidir. Geçmiş yıllarda Diyanetin daveti üzerine hacca giden gazetecilerin masraflarını da Diyanet karşılardı. Son yıllarda ‘gazeteciler ‘lüks hac’ yapmış olsa da ‘standart hac fiyatı’ üzerinde masraflarını kendileri/kurumları karşılıyor. Dolayısı ile hac gibi bir ibadeti takip etmek isteyenlere dahi sınırlama getirmek, ayrımcılık yapmak, akreditasyon uygulamak katmerli bir yanlıştır. Hele hele bunu Yeni Asya gibi ‘İslami gelişmelerle ilgili haberler’ konusunda seferber olan bir gazeteye karşı uygulamak izah edilemez.

Sayın başkan, sayın üyeler, sayın müftüler, sayın hocalarımız... Bu konuda sizlerden ‘fetva’ bekliyoruz!''

Faruk Çakır'ın Yeni Asya'daki yazısının tamamını okumak için tıklayınız;

http://www.yeniasya.com.tr/faruk-cakir/akreditenin-zirvesi_353733

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hayrettin yıldız

    26.8.2015 09:51:02

    klasik bir antidemokrat yaklaşım. Şaşırmadım. Hatta bekliyordum

  • HÜSEYİN İLHAN

    25.8.2015 20:10:57

    alın ey hoca efendileer.Mevlit için verdiğiniz sözden caydınız,hak için sarfettiğiniz ALLAH ın emirlerine riayet etmiyorsunuz.MEVLİT için söz verdiğiniz halde sonra cayan sizler,milletin bağışıyla toplanan külli maddiyattan israf eden si,zler,siyasetçinin kirli,çirkin ve necis emellerine alet olacak kadar damı seviyenizi yitirdiniz.VALLAHİ İKİ ELİM DEĞİL BÜTÜN RUHU CANIMLA YAKANIZDAYIM.AHİRET VAR AHİREEEET.HESAP VERECEKSİNİZ HESAAAP.YA BU MAKAMIN ASALET VE HAKKINI VERİN YADA İSTİFA EDİN.

  • demokrat

    25.8.2015 18:06:17

    Yeni Asya gibi yüce bir davanın sesine "Hackotası" koyan cahillere,hükümet yalakalarına sadece acırım.O kadar...

  • Mehmet Özkılınç

    25.8.2015 15:58:34

    Diyanet gibi güzide bir kurumu kendi emellerine alet etmeye çalışanları nereye havale edelim?Bilmem ki. Diyanetin onurunu koruyalım.Lütfen başkanım.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı