"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehidin abisi: Kardeşimin kanı yerde kalmıştır

23 Haziran 2015, Salı 17:50
İstanbul Halkalı'da 2010 yılında düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin davada tutuklu sanık kalmamasına şehit yakınları tepki gösterdi.

Saldırıda şehit olan Jandarma Personel Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik'in abisi Yusuf Çelik, "Kardeşimin kanı yerde kalmıştır” dedi. 

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan, 5 astsubay ile bir astsubay kızının şehit olduğu, 15 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davada tutuklu yargılanan 2 sanığın '5 yıllık uzun tutukluluk süreleri' nedeniyle tahliye edildi. 13 sanıklı davada tutuklu sanık kalmadı. Tahliye olayını öğrenen şehit yakınlarından İskenderunlu Jandarma Personel Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik'in abisi Yusuf Çelik, duruma tepki gösterdi.

Yusuf Çelik, yaptığı açıklamada kardeşinin fotoğrafını ve şehitlik beratını bir an olsun yanından ayırmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "2010 yılında PKK’lı teröristlerce şehit edilen kardeşim Bekir Çelik, kardeşimin kanı yerde kalmıştır. O dönem Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'kanı yerde kalmayacak' diye beyanatta bulunmuştu. Ben soruyorum şimdi Abdullah Gül nerde kaldı, kanı nerde, O’nu bırakın her şeyi bir tarafa yakalanan sanıkları bile 5 yıllık yargılama süresi doldu diye avukatlarının sürekli davalardan çekilip ayrılması nedeniyle süreyi uzatarak tahliye edilmesine sebep oldunuz. Bu ülkenin sahibi yok mu? Bu ülkede bu kavganın hesabını soracak hiç kimse yok mu? Eğer yoksa yok diyorlarsa, bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı yok diyorsa biz kendi başımızın çaresine bakalım, bunu mu istiyorlar. Mahkemeye yeniden biz açacağız, hem Anayasa Mahkemesi'ne, hem yeniden Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na bunu bırakan hakimler görevlerini neden yapmadığını soracağız." 

Yusuf Çelik, avukatı ile sürekli telefonla görüşerek, olayın peşini bırakmayacağını vurguladı.

Okunma Sayısı: 2246
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı