"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit oğlu için yaptırdığı parkın ismini belediye kaldırdı

04 Mart 2016, Cuma 13:17
Şırnak'taki Küpeli Dağı'nda 9 Kasım 1998'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada, terhisine 70 gün kala şehit olan komando er Mahmut Turan'ın anısına babası Fahri Turan, Yozgat'ın Sarıhacılı Köyü'nde park yaptırdı. Parka şehit oğlunun adı verildi. Sarıhacılı Köyü geçen yıl mahalle statüsü alınca, belediye de parkta düzenleme yapıp, şehidin adını kaldırdı. Ancak park içinde yaptırdığı çeşmeye şehidin adını verdi.

Bu duruma tepki gösteren şehit babası Fahri Turan, "Ne yaptıysam Belediye Başkanı Kazım Arslan oğlumun ismini park girişine yazdırmadı" dedi. Belediye Başkanı AKP'li Kazım Arslan ise "Şehidin ismini Yozgat'ta bir caddemizde yaşatıyoruz. Ayrıca park içerisinde bulunan çeşmede de şehidin ismi mevcut. Şehidin ismi hiçbir resmi karar alınmadan oraya yazılmış daha önce. Sehitlerimize saygımız sonsuz, ancak belli bir düzen içerisinde isimler veriliyor" diye konuştu.

Yozgat merkeze bağlı Sarıhacılı köyü 2015 yılında mahalle statüsü alınınca beklenmedik bir gelişme yaşandı. Resmi makamlardan sözlü izin alınıp, herhangi bir belge düzenlenmeden Fahri Turan tarafından şehit oğlu için devletin verdiği para ile 2003 yılında köyde yaptırdığı parka 'Şehit Mahmut Turan' ismi verildi, törenle hizmete açıldı. Ancak Sarıhacılı Köyü mahalle statüsüne girip, Yozgat Belediyesi'nin yetki sınırlarına dahil oldu. Belediye de yeni mahallesinde çalışmalara başlarken, köy girişinde bulunan Şehit Mahmut Turan Parkı'nda düzenlemeler yapıp, törenle yeniden hizmete açtı. Açılış sonrası Şehit oğlunun isminin kaldırıldığını gören emekli işçi Fahri Turan, durumu il yöneticilerine bildirdi, ancak sonuç alamadı. Şehit babası Turan, "Ne yaptıysam, Belediye Başkanı Kazım Arslan oğlumun ismini park girişine yazdırmadı. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, İçişleri bakanından destek bekliyorum" dedi.

12 YIL SONRA ŞEHİDİN İSMİNİ KALDIRDILAR

Şehit babası Fahri Turan, devletin şehit oğlu için verdiği parayla park yaptırıp oğlunun ismini yaşatmak istediğini belirterek, tepkisini dile getirdi. Baba Turan, "Oğlum şehit olduktan 2 sene sonra devlet bana kan bedeli olarak bir miktar para ödedi. Köyüme gelerek ihtiyar heyeti ve köylülerle görüştüm. 'Oğlumun adına hayır yapacağım' dedim. Köy heyeti  ve köylülerimiz bana 'Caminin yanında boş bir alan var, orayı tahsis edelim. Sen oraya park yaptır, çocuğumuzun adı yaşasın' dediler. Ben de 2003 yılında parkı kendi imkanlarımla yaptırdım. Bir yıl sonra da 2 kilometreden buraya su getirdim, bir de çeşme yaptırdım. Parkın girişine de çocuğumun ismini yazdırdım. Aradan 12 yıl geçtikten sonra 2013 yılında devlet, parkın bakımını yaptırdı. 2015 yılında köyümüz mahalle oldu. Bundan sonra belediye parkın eksiklerini tamamladı. Parkın yanına yapılan fırının açılışı yapıldı. O güne kadar parktan 12 yıldır oğlumun isminin yazıldığı tabela takılmadı. İsimsiz olarak parkın açılışı yapıldı" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA YAZI YAZDIM

Bu durumu valiye bildirdiğini, belediye başkanına da sorduğunu belirten şehit babası Fahri Turan, "Bu park isimsiz değil. 'Bu isim tabelası neden takılmadı?' diye sordum. Ama aldığım cevap, 'bu ismi vermeyeceğiz' oldu. Girişimlerim sonuçsuz kaldı ve Cumhurbaşkanına yazı yazdım. Belediye, Cumhurbaşkanlığına cevap verirken, 'Geçmişte bu parkla ilgili herhangi bir isimlendirme yapılmamıştır' diyor. 'Park isimleri encümen kararıyla verilmektedir' diye işin içinden çıkıyorlar. Derdimizi hiçbir yere anlatamıyorum. Şehit babası olarak köyümüz mahalle olduktan sonra belediye başkanımızdan, encümen kararı alıp Şehit Mahmut Turan ismini bu parka vermesini beklerdim. Bunun tam tersi oldu. Ben Cumhurbaşkanından, başbakandan, İçişleri bakanlığından bu sorunun çözülmesi için yardım bekliyorum. Şehit oğlumun isminin yazıldığı tabelanın yeniden parka takılmasını bekliyorum. 12 senelik ismi kaldırıp attılar. Bu şehit parkı, şehit ismi. Eğer bizim zerre kadar bu devlette hakkımız varsa, ben  yetkililerden çocuğumun isminin yeniden yerine takılmasını istiyorum. Benim ricam bu. Hiçbir belgesi, bilgisi olmasın, belediye başkanı olarak encümen kararını al, bu ismi yerine tak, ben de sana teşekkür edeyim. Ama tam tersini yaptın" diye konuştu.

BİZ ŞEHİT AİLESİYİZ, VATANIMIZA İHANET ETMEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın manevi desteğini bekleyen şehit babası Fahri Turan, "Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, İçişleri Bakanım, şehit acısını 18 senedir zor taşıyorum. Böyle insanlara fırsat verip de bizi aşağılatmayın, rencide ettirmeyin. Biz şehit ailesiyiz vatanımıza ihanet etmedik. Benim tek suçum, şehit oğlumun adına park yaptırmak. Allah’ın takdiri ilahisi. Bizler şehit babası olarak gururlanıyoruz, alnımız açık geziyoruz. Oğlum 1998 yılında Gabar Dağı'nda teröristlerin pusu kurarak şehit ettiği askerlerden biriydi. Terhisine 70 günü vardı" diye seslendi.

BAŞKAN ARSLAN: İSMİN DEĞİŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise şehidin ismini Yozgat'ta bir caddede yaşattıkların ıbelirterek, "Ayrıca park içerisinde bulunan çeşmede de şehidin ismi mevcut. Şehidin ismi hiçbir resmi karar alınmadan oraya yazılmış daha önce. Şehitlerimize saygımız sonsuz, ancak belli bir düzen içerisinde isimler veriliyor. Kendileri köyde bir tabela takmışlar. Onun ötesinde verilen bir ismin değiştirilmesi söz konusu değil" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1926
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı