"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit onbaşı Kürtçe ve Türkçe ağıtlarla ebedi yolculuğuna uğurlandı

11 Ağustos 2015, Salı 19:45
Şırnak'ta şehit düşen Piyade Onbaşı Barış Aybek, memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Kürtçe ve Türkçe ağıtlar eşliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak'da 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen piyade onbaşı 21 yaşındaki Barış Aybek'in cenazesi, helikopter ile Malatya'nın Doğanşehir ilçesine getirildi. Şehidin naaşı daha sonra kortej ile doğup büyüdüğü baba evine son kez getirilerek helallik alındı. Bu sırada baba Türabi Aybek ve anne Feride Aybek uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kürtçe ve Türkçe ağıtların yükseldiği baba ocağında şehidin naaşı daha sonra ilçedeki Merkez Aşağı Camii avlusuna getirildi.

Cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

ŞEHİDİN BABASI TABUTU ÖPEREK OĞLUNU UĞURLADI 

İl müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Şehit Onbaşı Barış Aybek'in cenazesi bir süre askerlerin omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu. Şehidin babası Turabi Aybek oğlunun tabutunu son kez öperek uğurladı. Cenaze daha sonra Doğanşehir ilçesine bağlı Güroba Mahallesi'ne götürülerek buradaki mezarlıkta toprağa verildi. 

"KANIN HANGİ DAĞDA TAŞTA KALDI"

Şehidin naaşı toprağa verilirken annesi Feride Aybek, “Biz ne hayaller kurmuştuk Barış’ım. Ben ona köle olacaktım. Ben oğluma her şey yapardım. Ben öleydim. Senin kanın hangi dağda taşta kaldı Barış. Kokusunu özlemiştim.” diye ağıt yaktı.

Okunma Sayısı: 3019
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı