"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Selimiye Camii bayram boyunca doldu taştı

20 Temmuz 2015, Pazartesi 10:45
Selimiye Camiini bayram boyunca 25 bin kişi ziyaret etti.

Bayram tatilini Edirne'de geçiren yerli ve yabancı turistler, Selimiye'yi ziyaret etmeden dönmedi.

Selimiye Camisi İmam Hatibi Tamer Alat, yaptığı açıklamada, tarihi caminin Ramazan Bayramı süresince dolup taştığını söyledi.

Mimar Sinan'ın ustalık eserine yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin büyük olduğunu aktaran Alat, "Camimizin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması yabancı ziyaretçi potansiyelimizi de artırdı. Bayram tatili boyunca yaklaşık 25 bin kişi camimizi ziyaret etti. Türkiye'deki çeşitli illerin yanı sıra Batı Trakya'dan gelen çok sayıda misafirimiz oldu" diye konuştu.

Selimiye Camisi gibi "altın üçgen" olarak adlandırılan bölgede yer alan Üç Şerefeli ve Eski Cami ile tarihi çarşılar da bayram boyunca ziyaret aldı.

Selimiye Arastası Esnafları Dernek Başkanı Ayşe Karadaş da ramazan ayına göre vatandaşların bayramda daha fazla alışveriş yaptığını dile getirdi. Tarihi çarşılardaki esnafın sezonluk iş yaptığını anlatan Karadaş, "Kırkpınar Festivali de başladı. Yağlı güreşlerde de dükkanlarımız hareketlenecek. Hazırlıklarımızı yaptık, Allah herkese bol kazanç versin" şeklinde konuştu.

Çarşı esnafından Mustafa Dağ da bayramda işlerinin yoğun olduğu söyledi.  Dağ, işlerin güzel olması dolayısıyla esnafın yüzünün güldüğünü vurguladı.

Yoğun ziyaret ciğercilerde de yaşandı

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, bereketli bir ramazan ayının ardından mükafat olarak bayramı yaşadıklarını ifade etti.

Kentin tarihi eser sayısı ve çeşitliliği bakımından dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olduğu için vatandaşların ilgisiyle karşılaştığını dile getiren Dinar, "Sadece Türkiye'den değil, Balkan ülkelerinden insanlar var şu an Edirne'de. Kıbrıs, Diyarbakır, Kırklareli, Rize, İstanbul ve birçok şehirden gelenler var. Daha doğrusu bayram tatilinde Edirne'den gelen müşteri yok. Biz burada ev sahipliği yapıyoruz, bizim için büyük şans" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1869
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı