"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şimdiki çocuklar ufuklara umutla bakıyor

22 Nisan 2016, Cuma
Mutlu Yaşam Derneği Fatih Şubesi’nin düzenlemiş olduğu Hamiyet Aile Projesi yeni katılımcılarla birlikte hizmetlerini sürdürüyor.

Can Kardeş Dergisi Yayın Koordinatörü Demirhan Kadıoğlu, derneğin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, geçmişten örnekler vererek şimdiki “sosyal hizmet” anlayışının çok değiştiğine vurgu yaptı. Kadıoğlu, “Geçmişte yetiştirme yurtları askerî kışla disiplini taşıyordu. İlk ibadetimi yaparken idarecilerden çok baskı gördüm. Ama şimdiki gerek sevgi evlerinde ve gerekse diğer evlerde yaşanan manevî atmosferi görünce Everest Dağı kadar farkı görebiliyorsunuz” dedi. 

Bu alanda yaşanan gelişmelere çok sevindiğinin altını çizen Kadıoğlu, yetimlere yapılan her bir yardımın mutlaka karşılığının olduğunu söyledi. Geçmişte gönüllü abla veya annelerin kendileri için yaptığı hizmetlerin bu gün onlara “duâ” olarak geri döndüğünü söyleyen Kadıoğlu, “Zannetmeyin ki, yaptığınız her bir iyilik unutuluyor. Tam tersi, unutulmuyor ve ömür boyu hayırla yad ediliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Bir nesil özgüvensiz yetişti

Kadıoğlu, “Bizde övgüven yoktu. Çünkü, gerek eğitimde gerekse yetiştirilme konusunda o dönem sıkıntılar yaşadık. Ama şimdiki evlere baktığımda çocukların gözleri parlıyor, ufuklara umutla bakıyor ve söyleyecek sözleri var” dedi. Yeni katılımcıları bünyesine katan Mutlu Yaşam Derneği, Hamiyet Aile projesi ile kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklar için Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde hizmet veriyor. 

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 1473
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı