"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Staj öğrencisi ücretini KDK'ya başvurarak aldı

29 Mart 2019, Cuma 13:58
Kamu Denetçiliği Kurumu, stajını bir üniversite hastanesinde yapan öğrencinin 4 yıldır alamadığı staj ücretini almasını sağladı.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan (KDK) yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinden kuruma başvuran bir öğrenci, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Mesleki Eğitim Kanunu" kapsamında beceri eğitimini ve yaz sonu stajını yaptığını belirtti. 

Başvurucu, yaptığı stajın sonunda rektörlüğün kendisine 30 iş günü zorunlu yaz stajı ücretini ödemediğini iddia ederek ombudsmana şikayetçi oldu.

Başvurunun KDK tarafından incelenmesinin ardından Dicle Üniversitesi Rektörlüğünden bilgi ve belge talep edildi.

Rektörlük kayıtlarına bakılarak başvurucunun staj yaptığı belirlendi. Ombudsmanın görüştüğü başhekimlik, öğrencinin hastaneye gelip staj ücreti başvuru talep formunu doldurmasının ardından ödemeyi hemen yapacağını taahhüt etti.

Konuya ilişkin talep idare tarafından yerine getirildi ve öğrenciye staj ücreti ödendi.

Açıklamada, "vatandaşların ücretsiz avukatlığını yapan" Kamu Denetçiliği Kurumuna ücretsiz ve kolayca "www.ombudsman.gov.tr"den başvurulabileceği de bildirildi.

AA

Okunma Sayısı: 1122
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı