"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sur'da çekilen kliple ilgili bir polis açığa alındı

28 Nisan 2016, Perşembe 12:45
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çekilen kliple ilgili olarak bir polis memuru açığa alındı.

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde çekildiği tespit edilen ve sosyal medyada yayımlanan klip ile ilgili bir polis memurunun açığa alındığını duyurdu. Açığa alınan polisin, klipte görülen kişi olup olmadığı açıklanmadı. 

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede sokağa çıkma yasağının devam ettiği hatırlatıldı. Valilik, Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi ve çevresinde klip çekildiğinin çeşitli haber siteleri ve sosyal medyada tespit edildiğini belirtti. Klip çekimi için yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvurusu bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "İnceleme neticesinde bir polis memuru açığa alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

HDP, Meclis'e taşıdı

Klip, yıkık bir odada, bir telsizden gelen, “Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun” anonsu ile başlıyor ve bu sözlerin ardından Sur sokaklarına çıkan yüzü maskeli bir rapçinin görüntüleriyle sürüyor.

Söz konusu şarkıda, “Kalk, uyan herkes Ermeni, hepsi kalpazan. Ben kimim? Türk’ün oğlu, yani dışlanan… Bana bir sorsan, çözümü çok basit. Eğer değişmezse kafalara sık lan!” gibi ifadeler yer alıyor.

Klipte, çatışmaların yoğun yaşandığı mahalleler ve Kurşunlu Camisi de görülüyor.

Youtube'a konulan ve ardından sosyal medya sitelerinde yayılan klipte kar maskeli bir kişinin yıkık Sur sokaklarında, yer yer drone çekimler eşliğinde dolaştığı görülüyor. 

HDP konuyu Meclis’e taşımış, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. 

AA

Etiketler: diyarbakır, sur, klip, polis
Okunma Sayısı: 1782
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı