"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sur'da hava destekli operasyon devam ediyor

03 Aralık 2015, Perşembe 21:21
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, PKK'lı teröristlere yönelik polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

İlçedeki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen kapsamlı operasyonda sivillerin zarar görmemesine büyük hassasiyet gösteriliyor.

İlçeye giriş ve çıkışlar kontrollü şekilde sağlanıyor.

4 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor

İlçede 4 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilen operasyonlarda teröristlerce kurulan barikatlar kaldırılıyor, tuzaklanan patlayıcılar kontrollü şekilde imha ediliyor, kazılan hendekler dolduruluyor.

İlçeden göç ediyorlar

Özellikle hendek ve barikatlar ile kamufle amaçlı asılan brandalardan rahatsızlık duyan çok sayıda vatandaşın ilçeyi terk ettiği görüldü.

Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşların ilçeden güvenle ayrılmaları için polis ve asker tarafından önlem alınıyor. Göç etmek isteyen vatandaşlar, güvenlik noktalarında üst araması ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra ilçeden ayrılıyor.

Olay yeri incelemesi yapılamadı

Sur'da 2 polis memurunun şehit olduğu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü, 1 polis memuru ile yaralandığı olay yerinde başsavcı vekilinin de arasında bulunduğu heyet inceleme yapmak istedi.

Heyetin, Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokak girişine geldiği sırada, teröristlerce, saldırının yaşandığı sokakta önlem alan güvenlik güçlerinin bulunduğu zırhlı araca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Heyet, olay yerinde inceleme yapamadan dönmek durumunda kaldı.

"Biz barışın taraftarıyız. Devletimiz, milletimiz var olsun"

İlçe sakinlerinden M.S.B (59), yaptığı açıklamada, saldırılardan dolayı 4 gündür evlerinden çıkamadıklarını söyledi.

"Polisimizin, askerimizin, hiçbir insanın ölmesini istemiyoruz. Vallahi bir polisin annesi, babası ağladığında ben de evimde ağlıyorum. Biz barışın taraftarıyız. Devletimiz, milletimiz var olsun. Türkiye, dünyaya örnek olsun" diyen M.S.B, olaylar nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını aktardı.

AA

Okunma Sayısı: 1223
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı