"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeli aktivist Barakat ve kızı cinayeti ile ilgili yeni gelişme

30 Eylül 2017, Cumartesi 23:13
Suriyeli aktivist kadın ile gazeteci kızının bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Oruba Barakat (60) ile Halla Barakat'ın (22) Üsküdar'daki evlerinde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin başlattığı çalışma kapsamında, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. 

Çevredeki toplu taşıma araçlarında bulunan kameralar dahil, kapsamlı inceleme sonucunda kimliği belirlenen A.B, Bursa'da yakalandı.

Maktullerin akrabaları olduğu belirtilen şüphelinin, işlemlerinin ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirileceği öğrenildi.

Şüpheli, anne Barakat'ın amcasının torunu 

Öte yandan Suriyeli aktivist kadın ile gazeteci kızının bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelinin, anne Oruba Barakat'ın amcasının torunu olduğu öğrenildi.

Ekipler olay yeri çevresinde ve toplu taşıma araçlarındaki güvenlik kameralarınca kaydedilen yaklaşık 100 saatin üzerinde görüntüyü inceledi. Şüpheli A.B'nin 19 Eylül'de feribot ile Bursa'dan Yenikapı'ya geldiği, oradan Marmaray'la Üsküdar'a geçtiği belirlendi. Şüphelinin 20 Eylül'de Yenikapı'dan Bursa'ya döndüğü tespit edildi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi tespitinin ardından 3 gün boyunca Bursa'da teknik ve fiziki takip yaptı. Ekipler, şüpheli A.B'nin İnegöl ilçesi Dumlupınar Mahallesi Yonca Sokak'ta kaldığı ikametin çevresinde çalışma yaparak, kimlerle irtibat halinde olduğunu belirlemeye çalıştı.

Daha sonra düzenlenen operasyonla gözaltına alınan A.B'nin kıyafet ve ayakkabıları incelenmek üzere alındı. Oruba ile Halla Barakat'ın öldürüldüğü evde bulunan ayakkabı izi ile şüphelinin ayakkabılarının karşılaştırılcağı öğrenildi.

Bu arada, şüphelinin Suriyeli eski ev arkadaşının da gözaltına alındığı belirtildi.

Şüphelilerin Bursa'daki işlemlerinin ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirileceği kaydedildi.

Suriyeli gazeteci Halla Barakat, işe gitmeyince arkadaşları durumdan şüphelenerek polise bilgi vermişti. Polis ekipleri, 22 Eylül'de Barakat'ın annesiyle birlikte yaşadığı Üsküdar'daki eve çilingir yardımıyla girmişti. Evde, anne Oruba Barakat ile Halla Barakat'ın cansız bedenleri battaniyeye sarılı halde bulunmuştu. Yapılan incelemede, anne-kızın bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilmişti.  

İstanbul'a getirildi

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, Oruba Barakat (60) ile Halla Barakat'ın (22) Üsküdar'daki evlerinde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin Bursa'da gözaltına alınan Oruba Barakat'ın amcasının torunu A.B karayolu ile Gayrettepe'deki Cinayet Büro Amirliğine getirildi.

 

AA

Okunma Sayısı: 1384
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı