"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tahir Elçi tesadüfen vurulmuş olamaz

08 Ocak 2016, Cuma 13:18
Eskişehir Barosu tarafından düzenlenen ''Meslek İçi Eğitim Semineri''ne katılmak üzere kente gelen Feyzioğlu, baro binası önünde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Terörist ile PKK'yı orada hiçbir şekilde istemediğine yürekten inandığım halkı birbirinden ayırmak lazımdır. Halkımız, PKK'nın hendeklerinden, barikatlarından, evlerini işgal etmesinden, kepenk kapattırmasından fevkalade rahatsızdır. O halde devletin de PKK'nın mağdur ettiği vatandaşı sarıp sarmalama görevi vardır" dedi.

Feyzioğlu, bir gazetecinin "PKK ile mücadele kapsamında operasyonlar devam ediyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz? sorusu üzerine Türkiye'de toplumsal barışın bir an önce sağlanması gerektiğini söyledi.

Bölge insanının kazanılması gerektiğine vurgu yapan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Terörist ile PKK'yı orada hiçbir şekilde istemediğine yürekten inandığım halkı birbirinden ayırmak lazımdır. Halkımız, PKK'nın hendeklerinden, barikatlarından, evlerini işgal etmesinden, kepenk kapattırmasından fevkalade rahatsızdır. O halde devletin de PKK'nın mağdur ettiği vatandaşı sarıp sarmalama görevi vardır. Her çocuk orada ana kucağında, henüz emeklerken silahla, şiddetle terör ile karşılaşıyor. Bu çocukların travmasını önlemediğimiz, devletin sıcacık kucağı ile sarıp sarmalamadığımız takdirde, okul yerine hendeklerde oynamaya göndermeye devam ettiğimiz sürece Türkiye bu hendekleri aşacak ama 10 yıl sonraya çok daha büyük tehlikeler birikiyor. Hendeği kapatırız, zihinlerde, yüreklerde açılan hendekler o kadar kolay kapatılmaz."

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmaları

Feyzioğlu, "PKK propagandasını yaptığı iddia edilen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gündemde. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir" sorusuna ise "Bu benim tahminime göre tam da PKK'nın arzu ettiği bir sonuç olacaktır" cevabını verdi.

Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek isteyen içeriden ve dışarıdan tam destekli çok ciddi bir yapıyla karşı karşıya kalındığını anlatan Feyzioğlu, "Hamasetle, ezberle, önceden öğretilmiş şablonlarla yol yürünmesi akıllıca değildir. PKK'nın elinden her türlü mazereti, altından halıyı çekmek ve vatandaşı kazanmak gerekir" diye konuştu.

''Tahir Elçi cinayeti esrarını korumaktadır''

Feyzioğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin öldürülmesine de değinerek, Elçi'nin silah ve şiddete karşı bir insan olduğunu bildirdi. 

"Tahir Elçi cinayeti esrarını korumaktadır" diyen Feyzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim kanaatimiz Türkiye'de köprü olmaya çalışan ve sözleriyle PKK'nın hiç de hoşuna gitmeyen, 'Bu hendekler kapatılsın, çocuklarımızın eğitim hakkı engellenmesin, bu yol yol değildir' diyen köprü insan tesadüfen vurulmuş olamaz. Dolayısıyla mantık, Tahir Elçi'nin Türkiye'nin iç savaşa sürüklenmek istendiği bir ortamda kasten hedef gözetilerek öldürüldüğünü bize söylüyor. Dolasıyla kurşunun tesadüfen isabet ettiğini kim iddia ediyorsa bize çok sağlam delil göstermek zorundadır. Klavye kahramanlığı yapıp sıcak bilgisayarlarının başında atıp tutanlara sözüm şu. Gidin hendeğin önünde, keleşin namlusunun ucunda 'burada silah istemiyoruz' deyin. Bunu diyemediğiniz sürece Tahir Elçi'ye söylediğiniz her söz iki yüzlülüktür."

AA

Okunma Sayısı: 1377
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı