"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tekne faciasında 13 müebbet 362 yıl hapis talebi

12 Ocak 2015, Pazartesi 16:17
Sarıyer’de 27 kişinin öldüğü tekne faciasıyla ilgili, biri firari 4 şüpheli hakkındaki iddianame tamamlandı.

4 şüpheli hakkında 13 kez müebbet ve 362’şer yıla kadar hapis talep edildi.

Rumeli Hisarı’nda 2 Kasım 2014’te meydana gelen ve 27 kişinin öldüğü teknesi faciası soruşturması tamamlandı. Savcı Ercan Devrim’in hazırladığı iddianamede hakkında yakalama kararı bulunan firari Afgan asıllı Mürteza Haşimi, Serkan Uyar, Doğan Odacıoğlu ve Kerem Sinayi Çakan şüpheli olarak yer aldı. 

Başsavcılığa gönderilen iddianamede tekne faciasında 27 kişinin öldüğü 9 kişinin ise bulunamadığı belirtildi. Ölenlerden 13’ünün çocuk olduğu kaydedildi. 

Ölen 13 çocuk için şüpheliler hakkında ‘olası kastla ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla 13’er kez müebbet hapis cezası istendi. Ölen diğer 14 kişi için ise şüpheliler hakkında ‘olası kastla ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla 280 yıldan 350’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla da 4,5 yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası istendi. Toplamda 4 şüpheli için 13’er kez müebbet ve 362’şer yıla kadar hapis talep edilmiş oldu. 

Savcılık teknede bulunduğu belirtilen ancak ulaşılamayan 9 kişi hakkındaki dosyanın ise ayrılmasına karar verdi.

Okunma Sayısı: 1184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı