"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

THY uçağında bomba paniği!

22 Kasım 2015, Pazar 09:06
ABD'nin New York kentinden İstanbul'a havalanan Türk Hava Yolları (THY)'ye ait bir uçak, bomba ihbarı sebebiyle Kanada'nın Halifax kentindeki havalimanına acil iniş yaptı.

YOLCULAR İNDİRİLDİ

Yetkililer Halifax'a indirilen TK2 numaralı uçağa bomba ihbarı yapıldığını bildirdi. Bütün yolcular uçaktan indirildi.

THY ALARM DURUMUNDA

Kanadalı sivil havacılık yetkilileri, terör örgütü İŞİD'in Paris saldırıları ve Rus Metrojet Havayolları'na ait uçağı düşürmesinin ardından, THY'nin 'alarm durumunda' olduğunu belirtti.

ARAMA YAPILDI

Bomba imha uzmanları, polis ve itfaiye ekipleri pistte konuşlandı. Uçağın boşaltılmakta olduğunu kaydeden polis, köpeklerle patlayıcı araması yapılacağını bildirdi. Havalimanında yoğun olarak güvenlik ve ilk yardım önlemleri alındı.

Herhangi bir patlayıcı bulunmaması durumunda, uçağın ne zaman yeniden İstanbul'a gitmek için havalanacağı şimdilik açıklık kazanmadı. Air France uçağı da bu hafta içi bomba ihbarı üzerine Halifax'a acil iniş yapmıştı. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, emniyet yetkilileri ile birlikte THY uçağı ile ilgili gelişmeleri takip etti.

ASILSIZ ÇIKTI

Yolcular havalimanında terminale alınırken, güvenlik güçleri uçak içerisinde geniş çaplı bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmalar sonucunda bomba izine rastlanmazken, ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Aramaların ardından Türk Hava Yolları’nın Airbus A330 tipi uçağı İstanbul seferini yapmak üzere yolcu alımına başladığı öğrenildi.

 

DHA

Etiketler: thy, uçak, bomba ihbarı
Okunma Sayısı: 1781
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı