"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TRT’nin haber sunamaması büyük kriz

12 Aralık 2019, Perşembe 17:00
‘Devler Geçti Bu Yollardan’ kitabının yazarı A. Yağmur Tunalı, TRT’de ana haber bülteninin ekrana gelmemesi üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

Karar’da yer alan habere göre, Tunalı, “TRT tarihinde bir ilk yaşandı. Rezalet ötesi bir ilk bu. 7 Aralık’ta TRT ana haber bülteni yayınlanmadı. Hayır, daha doğrusunu söyleyeyim: “Yayınlanamadı.” “Rezalet ötesi ilk”in sebepleri üzerinde durmak lazım demekten bile utanıyorum. Çünkü yayıncılık açısından böyle bir şeyin ne sebebi olur, ne de açıklaması.Yöneticilere bakılırsa, ‘seste meydana gelen bir ârıza’ sebebiyle yayın yapılamamış. Olan şudur: Televizyon ve yayın işi pek çok meslek gibi usta-çırak ilişkisiyle yürür. Âlet alırsınız, ama onu kullanacak insanı yetiştirmek ustalar eliyle olur. İşte TRT’de biz bunu kaybettik. Türkiye bu devam zincirini koparmış bir memlekettir. Böyle bir cinayet işlenmiştir. İşte sonucu da budur. Günde bir defa haber yayını yapan TRT1, bir bülteni hazırlayamamış ve görülmemiş bir skandala imza atılmıştır. Bunun sebebini son on beş yılda TRT’de ne yapıldığında aramak lazımdır… Artık hatadan dönme vaktidir. Hep söylüyoruz: Devlet hayatında görülmemiş hesap kalmamalıdır. Yoksa onlar toplumu çürütür. TRT ve Türkiye, bir daha ana haber yayınlanamayacak duruma düşürülmemelidir... TRT’yi kanun zoruyla, tehdid ve şantajla boşaltmanın sonucunu iyi görmek ve değerlendirmek zorundayız” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 1663
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı