"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TTB gözaltılarına uluslararası tepki

31 Ocak 2018, Çarşamba 17:40
Afrin harekâtının başlamasının ardından “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı açıklaması dolayısıyla Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin 11 üyesinin gözaltına alınması uluslar arası tepkilere neden oldu.

Dünya Tabipler Birliği, doktorların gözaltına alınmasını kınadı. Dünya Tabipler Birliği (WMA) tarafından yapılan açıklamada, 11 doktorun gözaltına alınmasından duyulan “derin kaygı” ifade edildi. “İfade özgürlüğüne yapılan bu saldırıyı kınadıklarını” ifade eden Yokokuro, “Türk hükümetinden doktorların derhal serbest bırakılmasını ve bu sindirme kampanyasına son verilmesini talep ediyoruz” dedi. Alman Klinik Doktorları Sendikası Marburger Bund tarafından yapılan açıklamada da, “Türkiye’deki meslektaşlarımızın gözaltına alınması karşısında sarsıldık, derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” denildi.

Uluslararası Af Örgütü: TTB korunmalıydı

Uluslararası Af Örgütü de gözaltına alınan doktorların derhal serbest bırakılmasını talep etti ve TTB’nin açıklamasının ardından çok sayıda tehdit almasını eleştirdi. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner, “Türk hükümetinin görevinin şiddet tehdidi alan TTB’yi korumak olduğunu” belirterek, “Bunun yerine ‘terör propagandası’ gibi gerçek dışı suçlamalarla insanların sabah yataklarından kaldırılarak gözaltına alındığını” ifade etti.

“Gözaltılar kabul edilemez”

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “TTB’nin 24 Ocak’ta yaptığı barış çağrısı içeren açıklamanın açık bir şekilde ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu” belirterek, “Bugünkü gözaltıların kesinlikle kabul edilemeyeceğini” ifade etti.

Etiketler: ttb, gözaltı
Okunma Sayısı: 1863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı