"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’de anayasa değişir, bürokrasi değişmez

28 Aralık 2015, Pazartesi
“Sit alanına kaçak yapı yapmak” ve “mühür kırmak” suçlarından dolayı Aydın / Yenipazar Kapalı cezaevinde tutuklu bulunan Dilbilimci Sevan Nişanyan, 60. doğum günü münasebetiyle Cezayir Restoran’da verdiği kokteylde ilginç açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin bürokrasi tarafından yönetildiğini dile getiren Nişanyan, şunları söyledi: “Türkiye’yi yöneten bürokrasidir, geri kalanının hepsi hikaye. Bürokrasi ise; asgari müşterek üzerine, en cahil en korkak ve en yeteneksiz olanın egemen olduğu bir sistemin adıdır. Korkudan ve beceriksizlikten ve yeteneksizlikten dolayı her türlü insanî duygusunu ve insanî yeteneğini kaybetmiş olan, sadece korkularıyla ve çıkarlarıyla hareket eden insanlardan oluşan devasa bir ağdır. Dolayısıyla şu anda 657 sayılı devlet memurları kanununu değiştirmeye niyeti varmış hükümetimizin. Türkiye’de yapılabilecek en büyük reform budur, en zor reform da budur. Bürokrasinin alt yapısını değiştirmek anayasayı değiştirmekten daha zordur. Eğer böyle bir şeyi gerçekten yapabilecek olurlarsa buna şapka çıkarmak gerekir. Ama dediğim gibi anayasayı değiştirmek çocuk oyuncağı, 5 dakikalık bir iş, 657 sayılı kanunu değiştirmek ise onu çok çok aşan bir hadise. O yüzden zannediyorum kalacak bu iş. İşin özeti budur.”

İstanbul / Ekrem Özden

Okunma Sayısı: 1850
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı