"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’de kapatıldı, Amerika’da açıldı

27 Mayıs 2016, Cuma
Kamuoyunda 17 Aralık Dosyası olarak bilinen dâvâ Türkiye’de kapatılmasına rağmen, Amerika’da Savcı Bharara’nın iddianamesinde ise yolsuzluğa karışanların isimleri yer aldı.

Savcılık mütalaasından yer alan ilgili bölümde: “Sanık (Zarrab) servetiyle sadece birden fazla ev, yat ve diğer varlıklar almakla kalmamış, Türkiye’de yolsuzluğa bulaşmış siyasilere de erişim sağlamıştır” deniliyor.

Dosyada, Sarraf’ın Türkiye’de üst düzey devlet yetkilileriyle yakın ilişkileri sayesinde 2013 yılında hakkında açılan büyük çaplı yolsuzluk dosyasının kapatıldığı iddialarına yer verilerek, “Sarraf, muazzam zenginliğini sadece evler, yatlar ve diğer malları satın almak değil, aynı zamanda Türkiye’deki yolsuzluğa bulaşan politikacılara erişim sağlamak için de kullandı” ifadesine yer verildi.

Dâvânın yönü Türkiye’ye döndü’

DÂVÂ sürecini yakından izleyen New York Barosu Avukatı Cahit Akbulut, dâvânın yönünün Türkiye’ye çevrildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni belgelerde, 17 -25 Aralık soruşturmasını siyasî baskı kurup kapattıran kişi olarak adının geçmesini de çok önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. “Dâvânın yönü Türkiye’ye döndü. Çok daha fazla belge ve Türkiye’den çeşitli isimlerin de suçlandığı ek bir iddianame görebiliriz” diye konuştu. Akbulut, dâvânın asıldan görülmesiyle birlikte ortaya çok daha fazla belgenin ortaya çıkabileceğine işaret etti.  New York - dha

Cihaner: 17 Aralık dosyası yeniden açılsın

CHP İstanbul milletvekili İlhan Cihaner 17 Aralık soruşturmasındaki takipsizlik kararının kaldırılarak yeni bir soruşturma açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Cihaner, Rıza Sarraf hakkında ABD’de açılan dâvâ ve Babek Zencani hakkında İran’da verilen kararın yeni delil veya yeni bir suçun işlendiği izlenimi niteliğinde olduğu kabul edilerek derhal soruşturma açılması gerektiğini belirtti. Cihaner, bu soruşturmada İran ve ABD’den Sarraf ve Zencani dosyalarının istenmesini ve Zencani’nin tanık sıfatıyla ifadesinin alınmasını da istedi.

Okunma Sayısı: 3672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    27.5.2016 07:55:49

    17-25 ARALIK birilerinin istismarla ülkeyi soyduklarının İFŞASIDIR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı