"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’den Suriye’ye Ermeni Soykırımı tepkisi

16 Şubat 2020, Pazar 17:30
Dışişleri Bakanlığı Suriye parlamentosunun son zamanda Ermeni soykırımını tanıma hususundaki kararını kınadı.

Parstoday’deki habere göre Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy  Suriye parlamentosunun Ermeni soykırımı olaylarını resmen tanıması kararı ile ilgili açıklamalarda bulunarak bu kararı kınadı ve bu girişimin tamamen göstermelik bir adım olduğunu ileri sürdü. Şimdiye dek 30 ülkeyi aşkın ve de bir kaç uluslararası kurum ve kuruluş Osmanlı devleti tarafından Birinci  Dünya Savaşı sırasında Ermeni tehcirini Ermeni soykırımı olarak resmen tanımıştır. Buna rağmen Türkiye hükümeti her daim Ermeni soykırımı ifadelerini ciddiyetle reddetmektedir. Suriye parlamentosu 13 Şubat perşembe günü oy birliği ile Ermenilerin Birinci Dünya Savaşında Osmanlı devleti tarafından soykırıma maruz kaldığı tasarıyı onayladı ve Ermeni soykırımını kınadı.

 

Okunma Sayısı: 941
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı