"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, PYD'yi bombalıyor

13 Şubat 2016, Cumartesi 20:52
Türk Silahları Kuvvetlerine bağlı topçu birliklerinin, Suriye'nin Azez bölgesi yakınlarındaki YPG kontrolündeki mevziler ile Menneğ Hava Üssü'nü vurdu.

TSK'dan açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin geçen gün ele geçirdiği bölgelere top atışları yaptı. 

Başbakan Ahmet Davutoğu’nun Erzincan’da ‘Irak ve Kandil'deki tedbirleri Suriye'de de alırız. Gerekli tedbirleri uygulamaktan tereddüt etmeyiz’ açıklamasının ardından TSK, Kilis sınırında Özel Güvenlik Bölgeleri'nde konuşlu obüslerle Demokratik Birlik Partisi (PYD) denetimindeki bölgelere top atışı gerçekleştirdiği öğrenildi.

TSK'nın, Halep'in kuzeyinde PYD’nin silahlı kanadı YPG hedeflerini obüslerle vurduğu belirtildi. Saat 15.30’da başlayan top atışlarının Türkiye tarafından da duyulduğu aktarıldı. Top atışlarının, Azez yakınlarındaki Minnig Havaalanı'nın bulunduğu bölgeye yapıldığı ifade edildi. YPG, birkaç gün önce bu bölgeyi ele geçirmişti. 

Bu arada Kilis sınırındaki Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yüzlerce TIR kuyruğu oluştu. Bölgeye çok sayıda ambulansların giriş ve çıkış yaptığı görüldü.

Suriye'nin Azez ilçesi yakınlarındaki YPG kontrolündeki bölgelerde bulunan mevziler bugün top atışı ile vuruldu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, mevzilerin Türkiye'den topçu birliklerinin açtığı ateşin Halep'in kuzey kesimlerinde YPG kontrolündeki bölgeye düştüğünü açıkladı. İzleme örgütü, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğ'nin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda YPG tarafından ele geçirildiğini iddia etti.

Uluslararası haber ajansları da Türkiye'nin YPG mevzilerini top atışları ile vurduğunu duyurdu. 

Türkiye makamlarından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bölgede gün boyu top atışlarının yapıldığı, uçakların bazı mevzileri bombaladığı, çatışmaların şiddetli şekilde devam ettiği öğrenildi. 

Türkiye ile Amerika arasında uzun süredir PYD krizi yaşanıyordu. Türkiye, PYD'nin PKK uzantısı olduğunu belgeleriyle Amerika Birleşik Devletleri'ne anlatmıştı. Ankara en üst düzeyde Amerika'ya 'senin müttefikin Türkiye mi yoksa teröristler mi' diye sormuştu. Ankara'nın bu çağrısına Washington yönetimi 'PYD terör örgütü değil, PYD Amerika'nın müttefikidir' sözleriyle yanıt vermişti.

Etiketler: obüs, pyd, bombalama
Okunma Sayısı: 2216
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    13.2.2016 18:31:54

    şu 29 ekim 2014 bizim bağrımızdan geçen ve lahmacun paralarını ödediğimiz pyd mi bu eşkiyalar mı bunlar....dün kobani eşkiyalarına-kahramanlar diyerek- selam gönderme aymazlığına düşenler,bugün göstermelik bombalarla günahlarını affettirebilirler mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı