"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Türkiye'yi Avrupa istikametinden çıkaran adımlar atılıyor'

22 Mart 2021, Pazartesi 20:24
Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası açıklama yapan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell Türkiye'nin en önemli konu başlığı olarak ele alındığını belirtti.

Borrell, "Türkiye'ye ilişkin komisyon tarafından hazırlanmış olan rapora bakanlar da kendi katkılarını yaptılar ve devlet liderleri zirvesinde tartışmanın üzerine kurulabileceği dengeli bir temel oluştu diyebiliriz. Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'deki yetkililerden doğru yönde adımlar geldiğini gördük. Öncelikle Kıbrıs ekonomik bölgesinden sondaj gemileri çekildi ve retoriğin tonu düşürüldü. Ardından da en üst düzeyde AB ile olan ilişkilerin geliştirilmesi arzusu dile getirildi." ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz'deki dururum kırılgan olmaya devam ettiğini aktaran Borrell, gösterilen çabaların devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

İç gelişmeler ciddi endişe kaynağı

Borrell Türkiye'de yaşanan iç gelişmelerin ise Avrupa açısından ciddi endişe kaynağı olmaya devam ettiği kaydetti ve şöyle konuştu:

"Ana muhalefet partilerinden biri olan HDP'Yi kapatma girişimi başta olmak üzere İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmış olması kaygı verici. Buna ilişkin haftasonu boyunca gerekli açıklamaları yaptık zaten. Bu tür gelişmeler Türkiye'yi Avrupa istikametinden çıkaran adımlardır."

Pozitif gündem önemini koruyor

Bakanların 'pozitif gündem' stratejisinin elden bırakılmaması ve desteklenmesi konusunda anlaşmaya vardığını dile getiren Borrell, Pazartesi akşam saatlerinde Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir görüşme gerçekleştireceğini ve raporun son halini paylaşacağını söyledi.

Borrell Türkiye raporuna ilişkin olarak bu toplantıda bir karar alınmış olmadığını nihai kararların bu hafta AB Devlet Liderleri Zirvesi'nde alınacağını belirtti.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1534
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Erdem MASTAR

    23.3.2021 09:05:56

    Almanın Hans i anladı bizim hasan anlamadı tek adam rejimi komünist çin ve Rusya Esad rejimi çünkü ortağı Perinçek onun yolunda uyanın yarın çok geç olur

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı