"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkmenlerin imdadına Kızılay yetişti

23 Kasım 2015, Pazartesi 15:02
Irak'ın Selahattin iline bağlı Türkmen ilçesi Tuzhurmatu'daki son olaylardan zarar görenlerin imdadına yine Türkiye Cumhuriyeti yetişti.

Türk Kızılayı'nın gönderdiği insani yardımlar Irak Türkmen Cephesi Selahattin İl Başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu tarafından evleri son olaylarda anarşist gruplar tarafından kundaklanan Türkmen ailelere dağıtıldı.

İlçedeki Şii Türkmen askerler ile Peşmergeler arasında yaşanan son kanlı çatışmalar neticesinde evleri tamamen yakılan vatandaşları ziyaret eden Irak Türkmen Cephesi Salahattin İl Başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu, Türk Kızılayı'nın gönderdiği soba, bataniye, yer halısı ve diğer bazı insani yardımları ailelere verdi. Vatandaşlar da yardımlardan dolayı teşekkürlerini bildirdiler. 

Kundaklanan evler görüntülendi

12 Kasım'da başlayan ve 5 gün süren Peşmerge ile Şii Haşdi Şabi'ye bağlı Türkmen milisler arasında çıkan çatışmalarda iki taraftan en az 22 kişi öldü. Tuzhurmatu ilçe merkezinde, Kürtler ile Şii Türkmenler arasındaki gerginlik karşılıklı kundaklama eylemlerine yol açmıştı. İlçede zararları tespit etmek için kurulan bağımsız komisyona göre 150 Türkmen evi hırsızlık ve kundaklamaya maruz kaldı. Türkmen ve Kürt'lere ait 275 dükkan ve işyerinin ateşe verildiği bildirildi. 

İç acıtan görüntülere göre çok sayıda Türkmen evinin tamamen küle döndüğü kaydedildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1938
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı