"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uluslararası Af Örgütü: Seçim öncesi ifade özgürlüğüne büyük darbe

29 Ekim 2015, Perşembe 19:52
Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), Koza İpek Medya Grubu’na verilen kayyum kararı ve Kanatürk ve Bugün TV binalarına yapılan polis baskınlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Seçim öncesi muhalif medya kurumlarının alıkonulması, ifade özgürlüğüne yapılmış buyük bir darbedir.” denildi. 

Af Örgütü'nden yapılan açıklamada, “Koza İpek Medya Grubu’na atanan kayyumum ardından medya kuruluşlarının bağımsız ve özgür bir şekilde yayın yapmalarına devam edebilmeleri için Türk yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Düzenlenen baskınlar, gazetecilere ve medya kuruluşlarına bir kez daha tekrarlanmış şoke edici bir saldırıdır ve Pazar günü yapılacak kritik seçime sadece 4 gün kala gerçekleşmiştir.” ifadeleri kullanıldı. 

Polis baskınlarının, iktidar partisine muhalif medya kuruluşlarına düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi: “Bugün olanlar, gazetecilerin, insan hakları savunucularının, aktivistlerin ve sıradan vatandaşın kendi görüşünü barışçıl bir yolla ifade ettiği için yargılandığı bir ortamda gerçekleşmiştir.”

Açıklamada ayrıca, “Koza İpek grubuna yapılan son saldırılar, yetkililerin, hükümeti eleştirenlere gözdağı vererek ve tehdit yoluyla muhalif sesleri susturma çabasının başka bir örneği olmuştur.” denildi.

Okunma Sayısı: 2125
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı