"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uluslararası basını da susturmaya çalışıyorlar

12 Mart 2019, Salı 00:46
Türkiye’de görev yapan üç Alman gazetecinin ikisi, basın kartlarının uzatılması için yaptıkları başvurunun reddedilmesinin ardından bugün Türkiye’den ayrıldı.

Tagesspiegel gazetesinin Türkiye muhabirlerinden Thomas Seibert, ZDF televizyonunun İstanbul Büro Şefi Jörg Brase ve Kuzey Alman Radyo ve Televizyon Kurumu (NDR) çalışanı Halil Gülbeyaz’ın 10 gün içerisinde Türkiye’den ayrılmaları gerekiyordu. Bu süre, dün doldu. Brase, Ocak 2018’de İstanbul’daki görevine başlamıştı. Seibert ise 22 yıldır Türkiye’de görev yapıyordu. İki gazeteci, Türkiye’den ayrılmadan önce bir basın toplantısı düzenledi. Brase ve Seibert, Türk hükümetini uluslararası medyayayı “susturmaya” çalışmakla suçladı. Brase, “Türk hükümeti, ulusal medyayaı büyük oranda susturmayı başardı ve şimdi aynısını uluslararası basın için yapmaya çalışıyorlar. Türkiye ile ilgili haberler yapmaya devam edeceğiz ama ne yazık ki bunu artık Türkiye dışından yapıyor olacağız” dedi.

Almanya’dan tepki

Almanya ise yaşananlara tepki gösterdi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, Alman ve Avrupalı gazetecilerin Türkiye’de mesleklerini özgürce yapamamalarının “kabul edilemez” olduğunu söyledi. BBC’nin haberine göre, Maas, “Eğer gazetecilerin işlerini yapmalarının engellenmesi bizim basın özgürlüğü anlayışımıza bağdaşmıyor” dedi.

Seyahat uyarısını güncelledi

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi. Dün yapılan güncellemede, Alman vatandaşlarına Almanya’da sarf ettikleri bazı görüşlerin Türkiye’de hoş karşılanmayabileceği ve tutuklamayla sonuçlanabileceği uyarısı yapıldı. Bakanlığın güncellenen seyahat uyarısında, “Alman hukukuna göre ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilen bazı açıklamalar, Türkiye’de bazı kısıtlamaların konulmasına ve soruşturmaların başlatılmasına yol açabilir” denildi.

Okunma Sayısı: 1393
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı