"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üniversitedeki yolsuzluk operasyonunda yeni gelişme

22 Kasım 2014, Cumartesi 09:39
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının Artuklu Üniversitesinde yürüttüğü yolsuzluk operasyonu kapsamında dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 46 kişiden 29’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

17 kişi ise serbest bırakıldı. Savcı tarafından serbest bırakılan 17 kişi dışarıda bekleyen yakınları tarafından sevgi gösterisinde bulundu. 

Sabaha karşı devam eden sorgulamada savcı, aralarında Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekiye Sarıkartal'ın bulunduğu 17 kişiyi serbest bıraktı. Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt'un bulunduğu 29 kişi ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının Artuklu Üniversitesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık, gizli bilgilerin açıklanması" suçlamasıyla yürüttüğü yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 29 kişinin ifade işlemleri ise hakim tarafından devam ediyor.

Diyarbakır Barosuna bağlı Avukat Atilla Özyurt, yolsuzluk iddiaları kapsamında gözaltına alınan 46 kişiden 17'sinin alınan ifadelerinin ardından serbest bıraktığını belirterek, aralarında Kadri Yıldırım'ın da bulunduğu 29 kişinin de tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiğini söyledi.

Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 29 kişi ise sabah saatlerinden itibaren nöbetçi hakim tarafından ifadeleri alınmaya başlandı.

Okunma Sayısı: 1088
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı