"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üniversiteliler Bursa’da buluştu

21 Ocak 2019, Pazartesi
Bursa Yeni Asya Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde bir haftalık okuma programı düzenlendi. Program gençlerin kaynaşmasına vesile oldu.

Bursa Yeni Asya Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde 13-19 Ocak tarihleri arasında bir haftalık okuma programı düzenlendi. İstanbul ve Sakarya’dan üniversite öğrencilerinin katıldığı program gençler arasında tanışmaya ve kaynaşmaya vesile oldu.  “En hayırlı genç odur ki; ihtiyar gibi ölümü düşünüp ahiretine çalışarak, gençlik hevesâtına esir olmayıp gaflette boğulmayandır’’ düsturunu rehber edinen gençler Risale-i Nur okudular, müzâkereli dersler yaptılar. Zaman zaman da Bursa’daki muhtelif derslere iştirak ettiler.

Uludağ’da tefekkür zamanı 

Yapılan faaliyetler kapsamında gençler programın bir gününü de tefekkür etmek ve meşrû dairede eğlenmek için Uludağ’a ayırdı. Hazırlıklar yapıldı. Bursa’dan da birkaç üniversiteli gencin katılımıyla hep birlikte yola çıkıldı. Uludağ yolundaki Bursa manzarası görülmeye değerdi. İlâhiler eşliğinde yola devam edildi. Nihayet Kayak Merkezi’ne varıldığında Uludağ’da tam bir tefekkür havası vardı. Birkaç saat kayak yapan gençler, daha sonra karınlarını doyurup çaylarını da içerek Bursa’ya geri döndü.

Kâinatın yaratılması üzerine konuşuldu 

Programın son günü ise gençler, Bursa’nın üniversite faaliyetine iştirak etti. Programa gazetemiz köşe yazarlarından Rifat Okyay dâvet edildi. Rifat Okyay, gençlerle “Ahirzamanda imanı elde tutmak avucunda kor ateşi tutmak gibidir” hadisini paylaşarak tatillerinin bir haftasını programa ayırdıkları için gençleri tebrik etti. Daha sonra kâinatın yaratılması, yaratılmasının hikmeti, kâinattaki faaliyetlerin devam etmesi ve ‘kün’ emrinin izahı üzerine farklı kitaplardan bölümler paylaştı. 19 Ocak Cumartesi günü sona eren program şevke ve istifadeye medar oldu.

Haber: Talha Latİf Akdeniz

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2089
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı