"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Van 112 servisi son teknolojiyle donatıldı

09 Haziran 2015, Salı 13:30
Van 112 Ambulans Servisi, mevcut ekipmanı ve personeliyle, şehrin en ücra noktalarına kısa sürede ulaşarak kesintisiz sağlık hizmeti veriyor.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Adem Demirel, servis hizmetindeki 65 ambulans ve bir helikopter ile 2014 yılında 95 bin 700 vakaya müdahale ettiklerini söyledi.

Van 112 Komuta Kontrol Merkezi yönetiminde 440 personelin görev yaptığını belirten Demirel, "28 acil yardım istasyonunda 35 aktif, 13 kar paletli, iki travma, iki motosiklet, bir obez, üç UMKE, dokuz yedek ambulans olmak üzere toplam 65 ambulans ile karada, bir helikopterle de havada hizmet veriyoruz" diye konuştu.

İl genelinde 3 milyon 610 bin 821 kilometre yol katettiklerini söyleyen Demirel, Türkiye'nin 64 bin kilometrelik karayolu ağını 5 bin 600 kez dolaşarak vatandaşlara sağlık hizmeti sunduklarını ifade etti.

"İlk sırada doğum vakaları yer alıyor"

Müdahale edilen vakalarda ilk sırada doğum vakalarının geldiğini ifade eden Demirel, ikinci sırada yeni doğan ve çocuk, üçüncü sırada ise medikal amaçlı vakalara ulaştıklarını söyledi.

Demirel, "Her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. Ambulans içerisinde yaralanmalar için pansuman, canlandırma, kalp masajı, suni solunum ve elektro şok uygulamaları yapma kapasitesine sahibiz. Ülkemizdeki tüm 112 Acil Hizmetleri en üst seviyede hizmet vermektedir. Fakat bizim coğrafi konumu herkes tarafından aşikar. Biz de zorlu kış şartlarına ve diğer olumsuz koşullara rağmen hizmet adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

15 bin çağrıdan 200'ü gerçek  

Başhekim Demirel, 112 Komuta Kontrol Merkezine, günde 15 bin civarında çağrı geldiğini, bu çağrıların büyük kısmının acil müdahaleye ihtiyaç duymayan kişilerden yapıldığını, çağrılardan 200'ünü acil olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Demirel, şunları söyledi:

"Bu da günde ortalama 200-250 vakaya çıkış yaptığımız anlamına geliyor. Yılda bu vaka sayısı 95 bine tekabül ediyor. Geçen yıl kış aylarında vakaya ulaşım oranımız yüzde 99'larda oldu. Kentsel alanda ilk 10 dakikada vakaya ulaşıyoruz. Kırsalda ise ilk 30 dakikada ulaşma potansiyelindeyiz. Gün geçtikçe de daha iyiye gidiyoruz. 2015 yılında 11 yeni ambulansla filomuzu daha da güçlendirdik. Ambulanslarımız sağlık hizmet kalitesinin artmasında büyük rol oynadı. Her geçen gün özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Tek isteğimiz gereksiz ve yalan ihbarlara hattımızın meşgul edilmemesi"

AA

Etiketler: van, 112, acil servis, 112 acil, umke
Okunma Sayısı: 1538
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı