"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaşı takım ruhuyla dolandırmışlar!

13 Ocak 2016, Çarşamba 15:11
İzmir merkezli kurdukları çağrı merkezleri aracılıyla, yüzlerce kişiyi, sağlık ve hayat sigortası ve icra takibi gibi yalanlarla kandırıp dolandırdıkları ileri sürülen 110 kişinin sorgusu devam ediyor.

Çağrı merkezinin bir yöneticisinin hesabına bu şekilde 3 milyon TL para aktarıldığını saptayan polis, onlarca bilgisayara el koydu. B.D.'nin liderliğini yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik harddisk kayıtlarının incelemeye alındığı, buradan çıkan bilgiler doğrultusunda hem mağdur hem de gözaltına alınan zanlı sayısının artarak süreceği öğrenildi.

İzmir merkezli dolandırıcılık şebekesi, kentin çeşitli noktalarına çağrı merkezi adı altında irtibat noktaları kurdu. Ardından da bu merkezler için anlaştığı kişiler aracılığıyla, cep telefonlarıyla ulaştıkları kişileri, 'sağlık sigortası yaptıkları, genel sağlık sigortası kapsamında oldukları, genel sağlık sigortası şirketinin avukatı oldukları, borçlarının bulunduğu, ücretsiz check up kazandıkları' gibi yalanlarla kandırdı. Bu kişilere, hizmet alımına devam etmeleri ya da hizmet alımından vazgeçmeleri gibi durumlara göre, kredi kartlarından veya posta havaleleriyle ödeme yaptırarak dolandıran şebekeye yönelik, savcılığın başlattığı soruşturma sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü operasyon yaptı. Bu kişilerin önceden belirlenen çağrı merkezlerine yapılan baskınlarda, aralarında lider durumundaki B.D.'nin de bulunduğu 110 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki kişilerin halen sorgusunun devam ettiği açıklandı.

ÇOK KAZANDIRANA FAZLA BONUS

Bu arada zanlıların kullandığı çağrı merkezlerinde yapılan araştırmalarda ise dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre, ilk kez aradıkları üç kişiyi kandırmayı başaran çalışanın, 100 TL bonus kazandığı öğrenildi. Bu bonus sistemi de merkezin duvarlarına asıldı. Bunun yanı sıra, hemen her noktasında dolandırıcılıkta kullanılan yöntemlerden izlerinin yer aldığı merkezin ana binasında ise isim isim günlük faaliyetlerin personel isimleriyle tahtaya yazıldığı tespit edildi. Yine buradaki, 'Yetenek maç kazandırır. Zeka ve takım ruhu şampiyonluk getir' sözü de dikkat çekti. Şebekenin Türkiye'nin hemen her noktasındaki kişileri, kendilerini şirket avukatı, çağrı merkezi çalışanı, banka yada sigorta şirketi çalışanı gibi aradıkları, haklarını sorgulayan kişilere ise yargılanacakları yönünde tehditlerde bulundukları saptandı. Banka kayıtları incelemesinde polis, bir yöneticisinin hesabına bu yolla elde edilen 3 milyon TL para aktarıldığını saptadı.

BİLGİSAYARLAR İNCELEMEYE ALINDI

İzmir Ticaret Siciline kayıtlı 'Dünya Global Ltd. Şti' adı altında faaliyet gösteren çağrı merkezindeki onlarca bilgisayarın harddisklerine de el konuldu. Bu disklerdeki bilgilerin en ince ayrıntılarına kadar inceleneceği, elde edilen yeni bilgiler sonrasında, hem mağdur sayısının hem de gözaltı sayısının artarak süreceği öğrenildi. 

DHA

Okunma Sayısı: 1408
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı