"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıda bu kadar zikzak olur mu?

19 Ocak 2020, Pazar
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, adalet sistemine eleştirilerde bulundu: “Yargıda aynı konuda bu kadar farklı değerlendirme olabilir mi? Olmaması lazım.”

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, birtakım eleştirilerde bulundu ve “Yargı bu kadar zikzak yapılmasını kabul eder mi? Beraat kararına göre kişi serbest bırakılıyor. Hemen arkasından buna itiraz edilmiş. HSK da üç hâkimi hemen başka illere tayin etmiş” dedi.

En çok oy alan başkan olarak Yargıtay tarihine geçen İsmail Rüştü Cirit, 23 Mart’ta yaş haddinden emekliye ayrılacak. Cirit, Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün sorularını cevapladı. Yargıdaki çelişkili kararları eleştiren Cirit, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan eski Korgeneral Metin İyidil’in, Ankara 20. Ceza Dairesi tarafından beraat ettirilmesi ve devamında yeniden tutuklanmasını değerlendirdi. 

Cirit, şunları söyledi: Yargıda aynı konuda bu kadar farklı değerlendirme olabilir mi? Olmaması lâzım. Beraat kararı veren mahkeme başkanı ve üyelerini kararın arkasından görevden alan HSK’nın bu tavrı da yanlış. O zaman yargı bağımsızlığına gölge düşüyor. Ben bunu önceki dönemlerde yaptığım konuşmalarda da söyledim. ABD’li Rahip Brunson, gazeteci Deniz Yücel ile ilgili kararları örnek verdim. Biz, bir taraftan ‘Yargı bağımsız’ diyoruz, yargıda yarın daha güzel şeyler olacağını söylüyoruz. Ertesi gün bu kişiler serbest bıraktırılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yargı, millet adına bir vekâlet yetkisini kullanıyor. Hâkimlerin, bu vekâlet görevini hiçbir şekilde başkasına vermemesi lazım geldiğini söylüyoruz.

Hâlâ devam etmekte olan bir dâvâ ile ilgili yorum yapmamız mümkün değil. Ayrıca o dosyanın içeriğini de bilmiyorum. Dosyada bulunan delillere göre bir taraf ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası veriyor. Bir taraf ise beraat kararı veriyor. Yargı bu kadar zikzak yapılmasını kabul eder mi? Beraat kararına göre kişi serbest bırakılıyor. Hemen arkasından buna itiraz edilmiş. HSK da üç hâkimi hemen başka illere tayin etmiş.”

Etiketler: yargı, zikzak
Okunma Sayısı: 5109
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ertan

    20.1.2020 13:34:04

    sayın hakimim. yargıdan ziyade subay eşi hakime ve katibelerinize çeki düzen verirmisiniz. her dosyayı önünüze süt gibi getirirler diye bekliyosunuz.

  • ayhan

    19.1.2020 15:35:35

    günaydinnn kurumun bir numarası Martta emekli olacak ama göreve yeni başlamış gibi demeç veriyor..... kanunlara aykırı kararlar veriliyor....

  • HÜSEYİN İLHAN

    19.1.2020 12:44:47

    Son yıllarda giderek artan haksızlıkların,hukuk adına işlenen cinayetlerin,siyasetin vesayeti altında doğruluktan,haktan uzaklaşan yargı camiasına güven toplumumuzda dip yapmaya doğru gidiyor.Bu tablo bizleri derinden üzümektedir. , F.M.SULTAN'ı tebaası olan Rum Mimar ile olan davasındaki sözleri ve kararını veren KADI HIZIR'ı yargı mensupları okuyup öğrensinler

  • er han

    19.1.2020 10:06:46

    tavuk yumurta yapacağı zaman gıtgıdar beyefendi de emeklisi yaklaştı gerçekleri gördü konuşuyor günaydın...

  • ibrahim

    19.1.2020 08:15:29

    Yargının bağımsız olmadığını gösteren bir örnek. Ülkemiz inşallah bir an önce nolmalleşir. Yoksa bu tür çok haberle karşılaşırız. Yargı kendi kararını kendisi verse bunların hiç biri olmaz. Rahip örneğinde olduğu gibi. O rahip serbest bırakılmasını halen hazmedemiyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı