"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yasin Börü davasında dördüncü duruşma yarın

06 Mart 2016, Pazar 11:58
Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Börü, Dakak, Güneş ve Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması yarın Ankara'da yapılacak.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması yarın görülecek.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara'ya nakledilen davanın dördüncü duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

Davanın bir önceki duruşmasında, olaylar sırasında yaralanan Yusuf Er ile maktuller Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un annelerinin şikayetçi olarak beyanları alınmıştı. Tutuklu sanıklar ile avukatlarının tahliye taleplerinin reddedildiği duruşmada, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilmişti.

Mahkeme heyeti, sanıkların, olay günü telefon sinyal bilgilerine ilişkin bilirkişi raporu alınmasını kararlaştırmıştı.

İddianame

İddianamede sanıkların, dört maktulü "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan 4'er, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan 1'er kez olmak üzere, toplam 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. İddianamede sanıkların, Er'in yaralanmasına ilişkin de ayrıca cezalandırılmaları talep ediliyor.

AA

Okunma Sayısı: 1098
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı