"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Asya’nın sembolik ve sayısal etkisi var

15 Nisan 2017, Cumartesi
Gazeteci yazar Ruşen Çakır, referandum konusunda verilen evet ve hayırlar bağlamında Yeni Asya’nın ‘hayır’ görüşünü değerlendirdi.

Çakır, önce cemaatler üzerinden baktığımız zaman, şu âna kadar benim gözlediğim kadarıyla hatırı sayılır İslami yapılanma içerisinde referanduma “Hayır” vereceğini açıklayan grubun Nurculuğun Yeni Asya kolu olduğunu ifade ederek, “Bir onu gördüm, onu gözledim. Bunun dışında birtakım irili ufaklı gruplar da “Hayır” diyorlardır ya da ima ediyorlardı. Ama önem verebileceğimiz grup olarak Yeni Asya grubu var. Yeni Asya’nın belli bir sembolik etkisi var, bir de sayısal olarak da belli bir etkisi var” dedi 

“Özellikle eğitim, medya, yayıncılık gibi alanlarda faaliyet gösteren cemaatlerin çok ciddi bir şekilde etkisi kırılmıştı. Gülencilerin böyle ciddi bir şekilde yükselmelerinden olumsuz anlamda en fazla etkilenenlerden birisi de Nurculuğun Yeni Asya koluydu. Yeni Asya bir süredir son dönemde, Hükümet-Cemaat kavgasında ortada bir yerde durmaya çalıştı. Çok zorlandı, çok büyük baskı gördü. Kendi içerisinde de tartışmalar yaşadı. Ama gördüğüm kadarıyla referandumda da “Hayır” çizgisini açıkça gazetelerinden ve sosyal medya imkânlarını kullanarak dile getiriyorlar. Onun dışında ciddi anlamda etkili olan bir yapının “Hayır” dediğini görmedim. Ama “Evet” diyeceklerini tahmin ettiklerimiz ve açıkça “Evet” diyenler çok. Bunlar da zaten bir süredir kendilerini Tayyip Erdoğan’la, AK Parti’yle, ama AK Parti’den ziyade Tayyip Erdoğan’la özdeş kılan, onunla bir ilişki içerisine giren yapılar.” 

Okunma Sayısı: 5728
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    15.4.2017 17:20:39

    Aklin yolu bir. Yeni Asya da demokratlar, hakka hukuka inanalar, Allah'tan korkanlar, haramda gözü olmayanlar toplanmis ve kararlarinin da bu ölcüler dogrultusunda olmasi kadar fitri ne olabilir. Bin defa da tekrarlansa istibdada zulme haksizliga drebeyligine, kasimpasaliga hayir. Sen de üc güne kefene sarilacaksin ne bu kabarmalar?

  • HÜSEYİN İLHAN

    15.4.2017 15:43:53

    YENİASYA Gazetemiz 'HAKİKATIN GÜR SESİ,sedasını haksızlığa uğrayan herkes için haykırmaktadır.Dün AKP nin kapatılmasını isteyen mihraklara karşı YANLIIIŞ diyerek kapatılmaması gerektiğini DEMOKRASİ,İNSAN HAKLARI na saygısıyla ifade etmiş ve karşı duruşunu MERDANE GÖSTERMİŞTİR. Anayasa değişikliğinin GARABET,HAK-HAKİKATTEN UZAK,DEMOKRASİYİ TAHRİBE YÖNELİK,ÜLKENİN 100 yıldan önce kazandığı MEŞRUTİYET kazancını kaybettiren ve geriye götüren bir tahriptir.YENİASYA bütün bu yanlışlara karşıMERDANE DURMAKTA ve OKUYUCULARINI,MİLLETİMİZİ YANLIŞA DÜŞMEMELERİ için ikaz vazifesini yapmaktadır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı