"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zorunlu askerlik için çarpıcı yorum

18 Ekim 2014, Cumartesi 14:04
Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç, zorunlu askerlikle ilgili yorumunda aslında zorunlu askerliğin neden yaptırıldığını net ifadelerle ortaya koyuyor.

Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç, zorunlu askerlikle ilgili yorumunda aslında zorunlu askerliğin neden yaptırıldığını net ifadelerle ortaya koyuyor. Ardıç, bunun, "Bir emekli generalimizin deyimiyle 'kafalarına çivi gibi çakmak" olduğunu yazdı.

 "Bedellinin bedeli" başlıklı makalesinde Ardıç şöyle dedi:

"Türk ordusunun, konjonktürden falan öte, gençlere zorunlu askerlik yaptırmasının başka ve daha önemli nedenleri de vardır: Bir kısmı tek kelime Türkçe bilmeden gelen Kürt gençlerine Türkçe öğretmek, hatta bu arada sünnet bile olmadan gelenleri de sünnet ettirmek! Ve genç köylüleri tornaya sokarak onlara Atatürk'ü "on dört maddeye bağlayıp" zorla ezberletmek, bir emekli generalimizin deyimiyle "kafalarına çivi gibi çakmak"... Ne kadar başarılı olduğunu son otuz yılda olup bitenlere bakarak anlayabilirsiniz".

Kaynak: Sabah

 

Okunma Sayısı: 1332
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı