"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tersane-i Amire'nin "Dünya Mirası" olması için başvuru

16 Aralık 2014, Salı 16:42
Denizcilik ve Tersane Mensupları Derneği (Denizder) Başkanı Abdullah Demirdöven, Osmanlı Devleti'nde donanmanın savaş gemilerinin yapıldığı ve onarıldığı Tersane-i Amire'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Demirdöven, Tophane-i Amire binasında, dernek tarafından düzenlenen Tersane-i Amire'nin 560. kuruluş yılı etkinliğinde yaptığı konuşmada, Tersane-i Amire'nin bir eğitim yeri olduğunu dile getirdi. 

Haliç Tersanesi olarak bilinen mekanın aslında "silikon vadisi" niteliğinde olduğunu anlatan Demirdöven, "Eskiden Tersane-i Amire'de sadece gemi üretmekle kalınmıyor, şehrin aydınlanması için kandil yağları, kömür de üretiliyordu. Zamanımızda böyle bir tesise başka hiçbir ülke sahip değil" diye konuştu. 

Son 3 yıldır kuruluş yılı etkinliğini düzenlediklerini belirten Demirdöven, "Bu etkinliği her yıl devam ettirmek istiyoruz. Bir de Tersane-i Amire'yi UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aldırmak istiyoruz. Böyle bir yer dünya mirası olmalı. Bu konuda müracaatlarımız olacak. Tersane-i Amire'yi dünya mirası yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Demirdöven, Tersane-i Amire'yi yaşayan bir müze haline getirmek istediklerini ifade etti. 

Etiketler: tersane-i amire
Okunma Sayısı: 1542
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı