"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'35 yıldır böyle sıkıntı yaşamadık'

19 Haziran 2021, Cumartesi 16:57
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Çiftçi Hacıali Kirazcı, bakım masraflarını karşılayamadıkları için bahçelerindeki kiraz ağaçlarını kesmek zorunda kaldıklarını belirterek, “35 yıldır gübre ve ilaç bu kadar pahalı olmadı. Ürettiğimiz ürünler yaptığımız masrafı bile karşılamıyor. Bankalara olan kredi borcumuzu ödeyemediğimiz için banka icra yoluyla tarlamızı satıp alacağını tahsil etti. Bu durumda çok çiftçi var. Biz de tarlanın birini bankaya kaptırdık” dedi. 4 ayda 42 bin lira masraf ettiği bahçesinden elde edeceği muhtemel gelirin, maliyeti bile karşılamayacağını öngördüğünü belirten Kirazcı, “Bu şartlarda çocuklarıma bu bahçeyi bıraksam sorun bırakmış olacağım. Onların istikbaliyle oynamak istemiyorum. Çünkü tarımla uğraşırlarsa onlar da benim gibi sıkıntı yaşayacaklar” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: sıkıntı
Okunma Sayısı: 4401
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı