"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li Şentop'tan laiklik açıklaması

26 Nisan 2016, Salı 13:24
TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada yer almamalı" sözleri üzerine TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop "Laikliğin anayasa metninden çıkarılmasını tartışmış bile değiliz" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili Şentop, "Meclis Başkanı parti adına konuşmuyor. Anayasa teklifimizde laiklik var. Sorun laiklikte değil laikliğin uygulanmasında" diye konuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'nin İstanbul'da düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'de laikliği 'isteyenin istediği gibi yorumladığını' söylemiş ve "Bölye bir şey olmamalıdır (…) Yeni ve dindar bir anayasa olmalı" demişti.

Kahraman, "Din dersleri mecburidir ve inanca dayalı bir yapısı vardır. Yani seküler değildir, dindar anayasadır. Laiklik tarifi de ona göre olmalıdır. Laiklik bir kere yeni anayasa olmamalıdır" diye konuştu.

AKP İstanbul milletvekili ve MKYK üyesi Burhan Kuzu da Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Ak Parti olarak hazırlamakta olduğumuz Anayasa Metninde Laiklik ilkesi açıkça yer almaktadır. Elbette herkes ifade özgürlüğünde serbesttir" dedi

Kahraman'ın bu sözleri muhalefet partileri CHP ve MHP'nin de tepkisini çekti.

BBC Türkçe

Etiketler: burhan şentop
Okunma Sayısı: 1421
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı