"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arkadaşlarımızı Yüce Divan'ın pençesine bırakmayız

05 Ocak 2015, Pazartesi 10:39
AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Hala Cumhurbaşkanı’nı tebrik etmeyen, her fırsatta Paralel Yapı’ya destek çıkan Haşim Kılıç’ın başkanlık yaptığı Yüce Divan’a güvenmiyoruz. Yargıda aklanan 4 bakan arkadaşımızı siyasi kararlar veren AYM’nin pençesine bırakmamız Paralel yapının zaferi anlamına gelir” dedi.

Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan’a konuşan Metiner, “Bizim komisyonun oluşmasına evet dememiz siyaseten bir hataydı. O zaman bir tuzak kuruldu ve maalesef bu tuzağa düştük. 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonunun bir darbe teşebbüsü olduğunu hem de bu komisyonun kurulması gerektiğini söylüyorduk. Bu çelişkidir, ikisi bir arada olmaz” diye konuştu.

YÜCE DİVAN'I KABUL ETMİYORUM

-Yüce Divan'da adil bir yargılama yapılacağını düşünmüyor musunuz?

-AYM'yi "Yüce Divan" olarak görmüyorum. Ne "Yüce Divanı"ymış bu! Kim onlara bu unvanı verdi. Darbeciler! Reddediyorum… "Siyasi infazın" yapıldığı ve "siyasi mahkeme" olarak çalıştığı bilinen bir vesayet organının "yüce divan" olarak kabul edilmesini reddediyorum…AYM darbe ürünü bir vesayet organıdır. Dolayısıyla orayı "Yüce Divan" olarak telakki etmek, bir vesayet organını yüceltmek anlamına gelir ki bu demokrasi ve hukuk adına kabul edilebilir bir durum değildir… Eski Türkiye'nin tüm vesayet kurumları tarihe uğurlanmalıdır diyorum…

ÜSLUBU ÇİRKİN VE YAKIŞIKSIZ

-Yargıda ve özellikle AYM'de Paralel kadrolaşmadan bir kez bile şikayet etmeyen Haşim Kılıç'ın son Yargıtay atamaları ile ilgili olarak "yargıya kamyonlarla adam taşıyorlar" demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok yakışıksız ve çok saygısız bir yaklaşım bu. Haşim Kılıç hangi özelliğinden dolayı oraya getirilmiştir. Kimleri aracı kılarak Turgut Özal'ı ikna edip o makama gelmiştir. Ben yeni dönemde Yargıtay'a seçilen bu arkadaşlarımıza yönelik bu çirkin sözlerini reddediyorum. Haşim Kılıç hukukçu değil, çok kötü bir siyasetçi profili çiziyor. Mart'tan sonra konuşacağım demiş. Konuşmayan hali bu ise Anayasa Mahkemesi'nin halini siz düşünün. Hodri meydan. 13 Mart'ı beklemesin, heybesinde ne varsa hepsini şimdiden döksün. Ama sonucuna da katlansın. Onun söyleyecekleri varsa bizim bin kat daha var. Bizim yumuşak karnımız yok. Korkumuz da. Asıl Haşim Kılıç düşünsün…

Okunma Sayısı: 2003
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • çınar

    8.1.2015 22:37:33

    Göndermeyin sayın metiner..madem bu 3 eski bakan masum o zaman bakanlık görevine geri dönsünler..ilk seçimde birinci sıradan tekrar aday yapın. yeni kurulacak hükümettede tekrar bakan yapın.cesaretiniz vardır sanırım...

  • kamil dağıstanlı

    5.1.2015 17:06:53

    Cuma günleri okunan Nahl suresi 90. ayette Allah, adaleti, iyilik yapmayı, iyi kullukta bulunmayı ve akrabaya ikram etmeyi emrediyor. Akrabaya torpil diye bir şey yazmıyor. Acaba diyorum Metiner, ayete ilave mi yaptı?.

  • Misafir

    5.1.2015 11:22:58

    Hasim kicic olmasaydi simdi AKP diye bi parti yoktu vefasizlar yüce divadan nicin korkuyorsunuz rüsvetciler

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı