"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Babacan: Yeni Parti çalışmalarımız sürüyor

08 Ağustos 2019, Perşembe 13:08
AKP’den geçtiğimiz ay istifa eden ve yeni bir parti kuracağı öne sürülen Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kurban Bayramı öncesinde yayımladığı yazılı açıklamayla, başlattıkları çalışmaları devam ettirdiklerini duyurdu.

Açıklamasında, “İnsan hakları ve özgürlükler konusunda en yüksek standartları hedeflemek, ileri demokrasi için ısrarla çalışmak, hukukun üstünlüğü ilkesini tavizsiz bir şekilde savunmak, itibarlı kurumları ve kuralları esas alan bir ekonomi politikası uygulamak, çevreyi korumada güçlü bir irade ortaya koymak ülkemiz için yeniden önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.” ifadelerine yer veren Babacan, gelişmelerle ilgili ileride kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Geçen ay yaptığı istifa açıklamasının ardından çok sayıda kişinin destek olmak için talepte bulundu bilgisini de paylaşan siyasetçi, kısa süre içerisinde 'temsil gücü yüksek ve geniş kadroyu' oluşturacaklarını ifade etti.

Babacan, “Biz toplumumuzu hür, müreffeh, mutlu ve barış içinde yaşayan bir toplum olmasını istiyoruz.” diyerek bu hedeflere ulaşmak için çalışmayı sorumluluk olarak gördüklerini açıkladı.

AKP'nin kurucularından Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, partinin uygulamalarıyla inandığı ilkeler arasında 'derin farklılıklar' oluştuğunu belirterek geçen ay üyelikten istifa ettiğini açıklamıştı.

Haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Babacan'ın yeni parti kurulacağı iddiaları kuvvetlenmiş, oluşumun sonbaharda şekil alabileceği öne sürülmüştü.

Euronews Türkçe

Etiketler: Ali Babacan, AKP, parti
Okunma Sayısı: 3297
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı