"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Pakdemirli: Sütte ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var

20 Eylül 2019, Cuma 12:35
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Eğer yapabilirsek sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Bergama'da basın mensuplarıyla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir programı kapsamında Bergama’da Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda düzenlenen Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Pakdemirli, Türkiye’de son 17 yılda tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin 2 milyar liradan 16 milyar liranın üzerine çıktığını, bu rakamın önümüzdeki yıl da artacağını söyledi, küçükbaş hayvancılık ve süt konusunda Bergama’nın önemli potansiyelinin bulunduğuna dikkati çekti.

Süt üretiminin 4 kat artışla 135 milyon tona ulaştığını dile getiren Pakdemirli, “İnşallah önümüzdeki aylarda, eğer yapabilirsek sütte ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek” diye konuştu. 

AA

Etiketler: süt
Okunma Sayısı: 1182
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet CAN

    20.9.2019 15:08:33

    Süt zammı yapsanızda yapmasanızda geçen sene 12 TL ye aldığımız peyniri bu sene 25 TL ye yiyoruz. Bu aradaki fark sütün aldığı zam değil mi. Geçen sene evime yoğurt için aldığım süte 2 TL ödüyordum bu sene 3,5 TL ödüyorum. Memura Yüzde 8 zam verildiği bu ülkede süte daha ne kadar zam yapılacak. Süt pahalıya mal oluyorsa diğer girdilerde ucuzluk yapın. Zaruri ihtiyaç olan süt için bundan sonra yapılacak ekstre zam bizleri fazlasıyla sarsacak. Sütün kendinden çok yan ürünleri satılıyor bu ülkede. Hepsi fazlasıyla etkilenecek.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı