"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başkanlık sistemi zarar getirdi

25 Ocak 2021, Pazartesi 17:30
DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, beraberindeki heyetle birlikte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu Saadet Partisi Genel Merkez Binası’nda ziyaret etti.

İki lider görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Karamollaoğlu, “Bizim şu anda bir numaralı meselemiz Türkiye’de kutuplaşmanın önlenmesi ve bunun içinde bugünkü başkanlık sisteminin değişmesidir. Bunu ısrarla söyledi. Bu başkanlık sistemi fayda yerine zarar getirdi. Özellikle de partili bir cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye kutuplaştırıldı. Onun için bunun değişmesi önemli” diye konuştu. 

Türkiye’nin yönetim zihniyeti sorunu var

Türkiye’de problemler her alanda büyüdüğünü söyleyen Ali Babacan, “İçeride bugünkü yönetimin artık ülkenin problemlerine çözüm üretemediği bir tabloyu görüyoruz. Siyasal şiddetin tekrar günlük literatüre girdiği bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’nin uluslar arası itibarı önemli ölçüde zedelenmiş durumda ve içeride uzunca bir süredir devam eden, çözülemeyen ekonomik krizin tam ortasındayız. Ülkemizde yoksulluk hızla artıyor, ülkemizde işsizlik çok ciddi bir sorun olarak karşımızda. Aynı zamanda Türkiye’nin ciddî bir yönetim sistemi sorunu var, daha da ötesinde yönetim zihniyeti sorunu var” diye konuştu.

Ankara - Fatih Karagöz

Okunma Sayısı: 2850
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı