"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Bizi asla vazgeçiremeyecekler''

30 Haziran 2016, Perşembe 23:01
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Yeşilköy Havalimanı'nda yaşanan terör saldırına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Soylu, “Ne yaparlarsa yapsınlar, 43 canımızı da alsalar, 430 canımızı da alsalar bizi merhamet, adalet ve şefkat medeniyeti hareketinden asla vazgeçiremeyecekler” dedi.

Ordu’dan akşam saatlerinde karayoluyla Trabzon’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katıldı. Yavuz Selim futbol sahasında verilmesi planlanan, ancak akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle 19 Mayıs Spor Salonu'na alınan iftar yemeğinde konuşan Bakan Soylu, Türkiye’nin teröre karşı kararlı duruşundan vazgeçmeyeceğini söyledi.

'BİRÇOK OCAĞA, BU MÜBAREK GÜNLERDE ATEŞ DÜŞMÜŞTÜR'

İstanbul Yeşilköy Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yaşanan olaylara ve saldırıya tepki gösteren Bakan Soylu şunları söyledi:

“Önceki gün bir terör hadisesinin acısını hep birlikte yüreğimizde hissettik. Elbetteki acılar yüreğimizi dağlamaktadır. Birçok iftar sofrasına, birçok ocağa, bu mübarek günlerde ateş düşmüştür. Ancak bunun bir insanlık mücadelesi olduğunu bilerek bu zulme büyük bir sabır ve metanet gösteriyoruz. Terör sadece bizi değil, dünyayı tehdit eden bir süreç olarak kendini ortaya koymaktadır. Bunun planlayıcıları Orta Doğu’da yaşanan bu paylaşım sürecinde kimsenin güçlü olmasını istememektedir. Bu çerçevede ülkemiz bir kuşatılmışlıkla, bir ateş çemberiyle çevrelenmek istenmektedir. Bu şekilde Türkiye’yi etkisizleştirerek hakka, adalete çağrıyı engellemek ve bu bölgeyi istedikleri gibi idare etmek istiyorlar. Ancak Türkiye bu hazırlanmış olaylardan bugüne kadar metanetle ve sabır göstererek güçlü çıkmıştır. Bundan sonra da teröre karşı kararlı duruşundan milletimiz, ülkemiz, devletimiz asla taviz vermeyecek ve bu mücadelen asla vazgeçmeyecektir.”

'KUVVETLİ TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ'

Teröre karşı birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bakan Soylu, “Hep birlikte barajlarımızla, bölünmüş yollarımızla, üniversitelerimizle sadece bu coğrafyaya değil, dünyaya ve etrafındaki coğrafyaya sözü olacak, sözünü söyleyecek kuvvetli bir Türkiye’yi hep birlikte inşa ve imar ediyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, 43 canımızı da alsalar, 430 canımızı da alsalar bizi merhamet, adalet ve şefkat medeniyeti hareketinden asla vazgeçiremeyecekler. Bunu herkes bunu böyle bilsin” diyerek sözlerini tamamladı.

DHA

Okunma Sayısı: 1409
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı