"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Brezilya Başkanı Macron'a sert tepki gösterdi

23 Ağustos 2019, Cuma 09:22
Amazon Ormanları'nda arka arkaya çıkan orman yangınları, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında polemik konusu oldu. Macron, yangınların hafta sonunda ev sahipliği yapacağı G7 Zirvesi'nde öncelikle ele alınması gerektiğini söyledi. Bolsonaro, Macron için "Sömürgeci bir zihniyete sahip" dedi.

Jair Bolsonaro, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Fransa liderinin kişisel siyasi kazançları için Brezilya'nın içişlerine karışmaya çalıştığını belirtti.

Bolsonaro daha önce yaptığı açıklamada Amazon bölgesinin Avrupa kıtasından büyük bir alan olduğunu ve hükümetinin dünyanın en büyük yağmur ormanlarındaki yangınlarla mücadele etmek için gerekli kaynaklara sahip olmadıklarını söylemişti.

Brezilya lideri ayrıca yangınları "hükümeti zor durumda bırakmaya çalışan çevre örgütlerinin çıkarıyor olabileceğini" iddia etmişti.

Çevreciler ise Bolsonaro yönetimini, yağmur ormanlarının bulunduğu bölgede madencilik, kerestecilik ve tarım faaliyetlerini teşvik ettiği gerekçesiyle eleştiriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amazon Ormanları'ndaki rekor sayıda yangının "uluslararası bir kriz" olduğunu söylemiş ve Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tam anlamıyla evimiz yanıyor" demişti.

BBC Türkçe

Etiketler: Brezilya, Bolsonaro, Macron, tepki
Okunma Sayısı: 1618
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı